Ruotsin prinssi Daniel tutustui Espoon Liikkuva koulu -ohjelmaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.4.2018 klo 13.53

Ruotsin prinssi Daniel seurueineen tutustui keskiviikkona 25.4. Suomen Liikkuva koulu -ohjelmaan. Delegaatio vieraili kahdella koululla: Juvanpuiston koulussa Espoossa ja Drumsö skolanissa Helsingissä.

Juvanpuiston koulussa prinssi Daniel toivotettiin tervetulleeksi harmaassa kevätsäässä. Opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen piti tervetuliaispuheen, jossa hän nosti esiin Espoon hyvät oppimistulokset ja Liikkuva koulu -ohjelman. Tervetulosanojen jälkeen prinssi Daniel seurueineen tutustui mm. toiminnalliseen oppimiseen ja aktiivisuusmittareiden hyödyntämiseen opetuksessa.

Liikkuva koulu kiinnostaa prinssi Danielia, koska hän on ollut prinsessa Victorian kanssa käynnistämässä Ruotsissa Generation Pep -organisaatiota, jonka tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä ja kunnianhimoista kansanterveystyötä lasten ja nuorten parissa. Generation Pepissä on mukana toimijoita kaikilta yhteiskunnan sektoreilta.

Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteena ovat aktiivisemmat ja viihtyisämmät koulupäivät. Espoossa perusopetuksen Liikkuva koulu -ohjelma on aloitettu kahden koulun pilottina vuonna 2012, ja syksystä 2018 alkaen mukana ovat kaikki suomenkielisen perusopetuksen koulut. Toiminta on laajentunut myös kaikkiin Espoon lukioihin, joissa Liikkuva opiskelu -kokeiluhanke alkoi syksyllä 2017.

Espoon Liikkuva koulu -ohjelmassa järjestetään vuoden mittaan erilaisia liikunnallisia tapahtumia, opettajien sekä oppilaiden koulutuksia, teemaviikkoja ja kampanjoita, jotka kehittävät koulujen toimintakulttuuria aktiivisemmaksi. Oppilaiden osallistaminen sekä kouluympäristöjen kehittäminen liikuntaan motivoiviksi ovat myös tärkeitä tavoitteita.

Tutustu valtakunnalliseen Liikkuva koulu -ohjelmaan

 

Lue lisää prinssi Danielin vierailusta IS:n ja IL:n artikkeleista:

Ilta-Sanomat: Prinssi Daniel nauratti suomalaislapsia – murjaisi vitsin 2-vuotiaasta Oscar-pojastaan: ”Jos hänelle antaisi tuollaisen niin...”

Iltalehti: Iisakki ja Tinja tapasivat prinssi Danielin koulullaan: ”Rento ja ystävällinen”

Prinssi Daniel tutustui Juvanpuiston koulussa Liikkuva koulu -ohjelmaan

Tervetuliaispuheen piti opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen