Riilahden toimintakeskuksen päivätoiminta on suljettu ma 9.11.2020

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.11.2020 klo 18.43

Riilahden toimintakeskuksessa ma 2.11. olleella henkilöllä on todettu COVID-19-koronavirustauti la 6.11. Espoon tartuntatautiviranomainen on kartoittanut häneen lähikontaktissa olleet henkilöt ja asettanut heidät karanteeniin 12.11. asti. Karanteeniin asetettuihin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.

Riilahden päivätoiminta on suljettu ma 9.11.2020

Koska Riilahden päivätoiminnan työntekijöitä on asetettu karanteeniin, emme pysty järjestämään päivätoimintaa ma 9.11. kuin yksittäisille asiakkaille. Vammaispalveluista on oltu yhteydessä kaikkiin päivätoiminnan asiakkaiden asumisyksiköihin sekä lapsuudenkodeissaan asuvien asiakkaiden omaisiin.

Pyrimme maanantain aikana vahvistamaan päivätoiminnan henkilöstöä, jotta voimme avata toimintaa hieman laajemmin tiistaista alkaen. Suosittelemme kuitenkin, että asumisyksiköissä asuvat henkilöt osallistuvat toimintaan vasta pe 13.11., kun henkilökunta palaa karanteenista töihin.

Riilahden työtoiminta on avoinna normaalisti eikä kukaan työtoiminnan asiakas ole altistunut.

Poissaoloista ilmoitukset Riilahteen ja kuljetusyrityksille sähköpostitse

Pyydämme ilmoittamaan Riilahteen sähköpostitse, mikäli asiakas ei osallistu toimintaan alkuviikosta.

Äkilliset saman tai seuraavan päivän kuljetuksia koskevat muutokset ja peruutukset tehdään suoraan kuljetusyhtiölle. Muutoksesta voi ilmoittaa kuljetusyritykselle joko puhelimitse tai sähköpostilla. Muutoksen ilmoittamisesta vastaa ensisijaisesti asumisyksikkö tai kotona asuvan asiakkaan omainen.

Vain osa Riilahden asiakkaista on altistunut

Mikäli päivätoiminnan asiakkaan läheiseen tai hänen asumisyksikköönsä ei ole oltu viikonlopun aikana yhteydessä henkilökohtaisesti, ei sinun tai läheisesi ole arvioitu altistuneen koronavirustaudille Riilahdessa. Vain osa päivätoiminnan asiakkaista on altistunut.

Asumisyksiköiden työntekijät noudattavat Espoon kaupungin tartuntatautiyksikön ohjeita karanteeniin asetettujen asiakkaiden kanssa toimiessaan. Asumisyksiköissä on turvallista asua, vaikka yksittäisiä asukkaita olisi asetettu karanteeniin.

Muita koronavirustartuntoja ei ole tällä hetkellä todettu Riilahden asiakkailla tai työntekijöillä.

Toimintaan vain terveenä

Toimintaan ei saa osallistua lievästikään sairaana. Asiakkaiden ja heidän lähipiirinsä tulee arvioida päivittäin asiakkaiden terveydentilaa. Koronavirustaudin oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin heikkeneminen, ripuli ja vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Jos sinulle tulee yksikin mainituista oireista

  • varaa aika koronatestiin osoitteesta koronabotti.hus.fi tai soita kotikuntasi koronaneuvontaan.
    • Espoon koronaneuvonta palvelee ma–pe klo 7–18 ja la–su klo 9–15 p. 09 816 34600. Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille p. 040 639 3945.
    • Muina aikoina palvelee Päivystysapu, p. 116117.
  • vältä läheistä kontaktia erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin, kunnes olet saanut negatiivisen testituloksen ja oireet ovat ohi. Kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voi varmuudella pitää.

Espoon toimintaohjeet löydät verkkosivultamme: 

Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: thl.fi/koronavirus.

Lisätietoja

Vammaispalvelujen päällikkö Anu Autio, p. 043 825 9890, anu.autio@espoo.fi.
Riilahden päivätoiminta: riilahti.paivatoiminta@espoo.fi, vastaava ohjaaja p. 040 639 4005