Ravintolaterassin voi perustaa Espoossa tänä kesänä kevennetyllä menettelyllä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.6.2020 klo 7.05

Espoo haluaa tukea ravintola- ja kahvilayrittäjiä koronakriisissä keventämällä kaupungin maalle perustettavien ravintolaterassien lupamenettelyä alkaneella kesäkaudella. Lisätilan vuokraaminen onnistuu myös aiempaa joustavammin. Maanvuokrat laskutetaan yrittäjiltä vasta kauden päättyessä.

Kesä–syyskuussa ravintolaterassin perustaminen tai laajentaminen ei edellytä rakennusvalvonnan lupakäsittelyä, mikäli maa-alue on vuokrattu Espoon kaupungilta, eikä terassiin kuulu kiinteitä rakennelmia, kuten katoksia. Kaupunki on laatinut erillisen ohjeistuksen, josta ehdot käyvät ilmi tarkemmin. Käytännössä kevennetty menettely tarkoittaa sitä, että luvan terassin perustamiselle tai lisätilan vuokraamiselle saa yhdellä hakemuksella.

”Tavoitteena on helpottaa Espoossa toimivien ravintola- ja kahvilayrittäjien toimintaa keventämällä lupamenettelyä ja nopeuttamalla hakemusten käsittelyä. Lisäksi siirrämme kesäterassien vuokralaskujen eräpäivät syyskuun loppuun”, kertoo Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.  

Yksityiselle maalle sijoittuvien ravintolaterassien osalta tulee kuitenkin olla yhteydessä rakennusvalvontaan toimenpiteen luvanvaraisuuden arvioimiseksi. Samoin tulee toimia, mikäli suunnitelmaan sisältyy kiinteitä aitauksia tai muita rakennelmia tai terassin perustaminen edellyttää puiden kaatamista.

Ohjeet ravintolaterassialueen vuokraukseen