Raide-Jokerin päätepysäkin ympäristö Keilaniemessä kehittyy voimakkaasti

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.9.2020 klo 11.25

Raide-Jokerin päätepysäkin ympäristössä on vireillä useita merkittäviä kiinteistökehityshankkeita. Päätepysäkin rakentaminen metroaseman viereen Keilaniemeen vahvistui, kun alueen asemakaava tuli voimaan kesällä 2020.

Espoon teknisen toimen johtajan Olli Isotalon mukaan alueen voimakkaaseen kehittymiseen vaikuttavat paitsi metro ja Raide-Jokeri, myös tuleva maanalainen pysäköinti ja viime vuoden puolella valmistunut Kehä I:n tunnelointi.

”Vetovoimaa lisäävät uudistunut Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä, globaalien yritysten pääkonttorit Keilaniemessä sekä Keilaniemen ja Otaniemen yhdistävä puisto Kehä I:n tunnelin päällä. Keilaniemestä on kehittymässä monipuolinen merellinen kaupunginosa, jossa myös asutaan hyvien palvelujen äärellä”, hän toteaa.

Uusi toimistorakennus Next.
Keilaniemi Nextin arvioitu valmistumisaika on joulukuussa 2021. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC.

Fiskars Groupin pääkonttori valmistuu loppuvuodesta 2021

Keilaniemen profiili pääkonttorialueena vahvistuu, kun Fiskars Groupin pääkonttori muuttaa uuteen jo rakenteilla olevaan toimistorakennukseen vuoden 2022 alussa. Pääkonttori sijaitsee Raide-Jokerin päätepysäkin ja metroaseman välittömässä läheisyydessä. Keilaniemi Next -toimistorakennuksen kehittäjänä ja rakentajana toimii NCC ja investorina saksalainen Warburg-HIH Invest Real Estate.  

Lisätietoa pääkonttorin rakentamisesta

Uusi hotelli Keilaniemen ja Otaniemen väliin

Keilaniemen ja Otaniemen väliin on syntymässä mittava toimisto- ja hotellikokonaisuus, kun nykyistä Miestentiellä sijaitsevaa Swing-toimistokiinteistöä laajennetaan. Uusi toimistorakennus ja hotelli liitetään osaksi olemassa olevaa rakennusta. Uuden toimistorakennuksen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2021 lopussa ja hotellin alkuvuodesta 2022. Huoneita uudessa hotellissa on 260. Hotellioperaattoriksi tulee Sokotel Oy. Rakennuttajana ja sijoittajana toimii Työeläkeyhtiö Elo.

Lisätietoa uudesta toimisto- ja hotellikokonaisuudesta

Life Science Center laajenee

Keilaniemessä Raide-Jokerin päätepysäkin ja metroaseman välittömässä läheisyydessä sijaitseva biotiede- ja teknologiayrityskeskittymä Life Science Center laajenee. Sen nykyisen toimistorakennuksen laajennus alkaa keväällä 2021. Moderni laajennusosa valmistuu alkuvuodesta 2023. Kiinteistön omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Niam. 

Lisätietoa Life Science Centerin laajentamisesta

Tutustu tarkemmin Keilaniemeen ja Otaniemeen.