Pyydä kimppakyytiä Peput penkkiin -sovelluksella

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.12.2018 klo 13.17

Voit nyt myös pyytää kimppakyytiä osana Peput penkkiin -kimppa-autokokeilua. Uusi ominaisuus lisättiin mobiilisovellukseen kokeilijoiden toiveesta.

Ilmoita kyytitarpeesi Peput penkkiin -sovelluksessa kohdassa ”Kyytipyynnöt”. Täytä tyhjiin kenttiin toivomasi lähtöpaikka ja määränpää sekä aika, jolloin haluat olla perillä.

Kyytipyyntöjen rinnalla säilyy mahdollisuus tarjota kyytejä. Ensimmäisten kokeilijoiden toiveesta sovellukseen on lisätty myös kopiointimahdollisuus, eli esimerkiksi samana toistuvan työmatkan voi nyt kopioida myös muille päiville.

Kyytiä kannattaa pyytää ja tarjota mahdollisimman hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta potentiaalinen kimppakyytikaveri ehtii nähdä sen.

Kuski vahvistaa aina ennen matkaa, ketä ottaa kyytiinsä. Kyydin tarvitsija voi ehdottaa reitille pieniä poikkeamia, mutta kuski vahvistaa aina etukäteen, pystyykö niitä tekemään. Viestittely onnistuu sovelluksen kautta.

Loppukiri: kokeilu päättyy 10.1.

Peput penkkiin -kimppa-autokokeilu on yksi Espoon kaupungin digikokeiluista. Siinä testataan ratkaisua, jolla voitaisiin tehostaa espoolaisten autojen käyttöastetta osana kaupungin päästöttömyystavoitetta vuodelle 2030. Kaikille avoin kokeiluajanjakso alkoi syyskuun lopussa ja päättyy 10.1.2019.

Kokeilun aikaisesta asiakastuesta, opastuksesta ja sovellukseen liittyvistä kysymyksistä vastaa Blox Car yhteistyökumppaneineen. VTT on mukana kokeilussa tekemässä vaikuttavuusarviointia.

Peput penkkiin -sovellus toimii Android- ja Apple-laitteilla, eli voit ladata sovelluksen sekä Google Play- että Apple Store -sovelluskaupoista.

Voit myös antaa palautetta palvelusta sovelluksen välityksellä.

Lisätietoja

  • www.espoo.fi/peputpenkkiin
  • Kysymyksiä ja vastauksia
  • Liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg, johanna.nyberg@espoo.fi, puh. 040 526 8331
  • Kehittämispäällikkö Valia Wistuba, valia.wistuba@espoo.fi, puh. 043 825 2905 
  • Hankejohtaja Marke Kaukonen, marke.kaukonen@espoo.fi, puh. 050 553 2495