Punkkirokote on Espoossa maksullinen – Osta rokote apteekista ja varaa rokotusaika netistä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.4.2019 klo 11.40

TBE-rokote antaa suojaa punkkien eli puutiaisten levittämää puutiaisaivotulehdusta (tick-borne encephalitis, TBE) vastaan. Tautia on kutsuttu myös puutiaisaivokuumeeksi. Rokote ei suojaa borrelioosilta eikä estä punkkia kiinnittymästä ihoon.

Kansallisessa rokotusohjelmassa on määritelty ne paikkakunnat, joissa TBE-rokote on maksuton. Espoo ei ainakaan toistaiseksi kuulu näihin paikkakuntiin. Katso tarkemmat tiedot THL:n verkkosivulta.

THL kuitenkin suosittelee punkkirokotuksen ottamista, jos liikkuu etenkin Espoon saariston alueella (Iso Lehtisaari, Iso Vasikkasaari ja Lilla Herrö) yli neljä viikkoa vuodessa.

Jos tarvitset TBE-rokotteen Espoossa:

  • Pyydä rokoteresepti terveysasemalta soittamalla ajanvaraus- ja neuvontanumeroon 09 816 34500 arkisin klo 7–18
  • Käy ostamassa rokoteaine apteekista
  • Varaa aika oman terveysasemasi rokotusvastaanotolle verkossa osoitteesta espoo.fi/e-terveysasema tai yllä olevasta puhelinnumerosta.

Rokotusvastaanotolla käynti on maksuton, mutta rokoteaina pitää itse maksaa ja hakea apteekista ja tuoda vastaanotolle.

Näiden kesäpaikkakuntien terveysasemilta voit saada rokotteen maksutta

Keväästä 2019 alkaen kansallisen ohjelman maksuttomiin punkkirokotteeseen ovat oikeutettuja ne aikuiset ja 3 vuotta täyttäneet lapset, jotka

  • asuvat vakinaisesti tai kesäasunnossa Kemin eteläisissä kaupunginosissa, Kotkan saaristossa, Lappeenrannan Sammonlahden kaupunginosassa tai Raahen edustalla Preiskarin saaressa, Paraisilla, Simossa tai Lohjanjärven lounaisella riskialueella
  • asuvat vakituisesti Ahvenanmaalla.

Tiedustele maksuttomia rokotuksia listassa mainittujen kuntien terveysasemilta. Maksutta voit saada kolmen annoksen rokotussarjan. Sen jälkeen tarvittavat tehosterokotukset ovat maksullisia.