Pilotti: Ruokakasvatuksella vahvistetaan lapsiperheiden arjen sujuvuutta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.6.2021 klo 13.02

Ravitsevan ruokakasvatuksen avulla vahvistetaan lapsiperheen taitoja ja tietoja terveellisestä ruuasta, sen hankkimisesta ja valmistamisesta. Pilotissa vahvistetaan perheiden hyvinvointia ja opetellaan kokkaustaitoja. Yhteistyöpilotti Vennerin ja Indcaren kanssa on osa Espoon kaupungin lapsiperheköyhyyden ehkäisyn toimenpideohjelmaa.

Uudenlaisessa pilotissa opetetaan ravitsevia, ympäristöystävällisiä ja taloudellisia kokkaustaitoja. Kokeilun pitkäaikaisena tavoitteena on tukea perheiden hyvinvointia, osallisuutta ja vaikuttaa positiivisesti lapsiperheiden talouden hallinnan taitoihin. Pilotin toteuttavat ruokakasvatusyritys Venner ja sosiaalipalveluyritys Indcare yhdessä Espoon kaupungin aikuisten sosiaalipalvelujen kanssa.   

”Lapsiperheköyhyyden vähentäminen vaatii monialaista useiden eri toimijoiden yhteistyötä. Tämä pilotti on hyvä esimerkki uudesta yhteistyökokeilusta, jolla pyritään tukemaan lapsiperheiden arjen hallintaa ja lisäämään kaikkien perheen jäsenten osallisuutta ja toiminnallisuutta. Odotan mielenkiinnolla perheiden palautetta kokeilusta”, Espoon kaupungin aikuisten sosiaalipalvelujen päällikkö Tapio Nieminen kertoo.

Perheen voimavaroja vahvistetaan

Kokeiluun valitut 4–6-henkiset perheet saavat kaksi kertaa Venner-ruokalaatikon, joka sisältää kaikki tarvittavat ainekset viikon pääaterioihin, välipaloja ja hedelmiä, helpot ruokaohjeet ja Sana Solin D-vitamiinivalmisteen. Lisäksi perheet saavat sähköisen kokkikurssin monipuolisine reseptivideoineen ja kohdennettua ruokakasvatustietoa. Perheen on mahdollista saada lisäohjausta tarvittaessa.

”Venner-ruokakasvatuskonseptin vaikuttavuus on jo itsenäisenä palveluna todella vahva – se todistetusti lisää perheen tietoja ja taitoja. Reseptit jäävät elämään arjessa. Konseptimme on nyt liitetty osaksi asiakkaiden jo olemassa olevaa palvelua, joten on kiinnostavaa nähdä sen vaikutukset konseptiimme”, Emilia Järvinen Venneriltä sanoo.

Uutta opettava ruokakasvatuspilotti kytketään osaksi lapsiperheiden arjen sujuvuuden ja asumisen kokonaisvaltaista tukea. Asumisen palvelujen tukityössä keskitytään voimavarojen asteittaiseen vahvistamiseen perheiden arjenhallinnan eri osa-alueilla. Yhteistyön vaikuttavuutta tutkitaan sekä asiakkaan että ohjaajan näkökulmasta.

”Pilotin myötä saamme oman osaamisemme rinnalle uusia välineitä niin terveyden kuin myös osallisuuden ja toimintakyvyn edistämiseen", Nina Mouhu Indcarelta toteaa.

Lue lisätietoa Lapsiperheköyhyyden toimenpideohjelmasta

Lisätietoja

Espoon kaupunki
aikuisten sosiaalipalvelujen päällikkö Tapio Nieminen, tapio.e.nieminen@espoo.fi, p. 050 328 6764

Venner
Emilia Järvinen, emilia@venner.fi, p. 050 560 6086
venner.fi

Indcare
palvelupäällikkö Nina Mouhu, nina.mouhu@indcare.fi, p. 050 430 0080
indcare.fi