Päivystys-, teho- ja palovammapotilaille uudet tilat Jorviin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.1.2016 klo 17.01

Jorvin sairaalan päivystyslisärakennus otetaan käyttöön tammikuun lopussa. ​Päivystyslisärakennukseen sijoittuvat aikuisten ja lasten päivystykset, kaksi päivystysosastoa, osasto U2 tehohoito- ja palovammapotilaille, päivystysröntgen, välinehuoltokeskus, Espoon sosiaali- ja kriisipäivystys sekä opetustiloja.

Päivystys saa nykyistä viihtyisämmät, turvallisemmat ja suuremmat tilat, mutta myös uudet toimintaprosessit, joiden ansiosta odotusajat lyhenevät ja päivystyspotilaat pääsevät nopeammin hoitoon.

Terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppupäivystys uudessa paikassa 26.1.2016 klo 16 alkaen

Lasten ja aikuisten ilta- ja viikonloppupäivystykset ovat tähänkin asti olleet Jorvin kampuksella. Tiistaina 26.1.2016 klo 16 ne siirtyvät päivystyslisärakennuksen uusiin tiloihin: sisäänkäynti siirtyy Turuntien puolelle. Päivystykseen hakeutumiseen liittyvää neuvontaa saat entiseen tapaan arkisin klo 16–08 sekä viikonloppuisin ja pyhinä 24 h numerosta 09 87 10023.

Arkisin klo 8–16 terveyskeskuspäivystys on edelleen Espoon terveysasemilla.

Espoon sairaalan päivystysosasto: kohti avohoitopainotteisempaa vanhustenpalvelujärjestelmää

Päivystyslisärakennuksessa on myös Espoon sairaalan päivystysosasto, josta löytyy geriatrista erityisosaamista. Osastolla on 22 potilaspaikkaa 1–2 hengen huoneissa. Potilaat ovat pääosin ikäihmisiä, ja heidät ohjataan osastolle pääsääntöisesti Jorvin yhteispäivystyksestä. Uusi yksikkö antaa mahdollisuuden uudenlaisiin toimintatapoihin: äkillisesti sairastuneet ikäihmiset pääsevät nopeammin oikeanlaiseen hoitoon. Tavoitteena on pitää hoitojaksot alle viikon mittaisina. Pidempää hoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan Espoon sairaalan muille osastoille.

- Espoon sairaalan päivystysosasto on tärkeässä osassa, kun kehitämme entistä avohoitopainotteisempaa vanhustenpalvelujärjestelmää. Päivystyksestä iäkäs potilas kotiutuu kotiutustiimin avustamana tai siirtyy uudentyyppiselle päivystysosastolle enintään viideksi vuorokaudeksi. Vuoden 2016 loppupuolella valmistuva Espoon uusi sairaala luo Jorvin alueelle kampuksen, jossa potilaan hoito yhteistyössä HUS:n kanssa saadaan aivan uudelle tasolle, toteaa perusturvajohtaja Juha Metso.

Espoon sairaalan päivystysosastolla on kolme tavoitetta: viiveetön diagnostiikka ja hoidon tarpeen määrittely, nopea hoidon ja kuntoutuksen käynnistyminen sekä nopea, tuettu kotiutus ja jatkohoitopaikan määrittely.

Espoon sairaalan päivystysosasto kuuluu hallinnollisesti Espoon uuteen sairaalaan, joka valmistuu Jorvin kampukselle vuoden 2016 loppupuolella. www.espoo.fi/espoonsairaala

Myös sosiaali- ja kriisipäivystys uusissa tiloissa

Espoon sosiaali- ja kriisipäivystys toimii ympäri vuorokauden. Virka-ajan ulkopuolella se huolehtii myös Kauniaisten sosiaali- ja kriisipäivystyksestä sekä Kirkkonummen lastensuojelupäivystyksestä.

- Asiakas saa jatkossakin sosiaali- ja terveystoimen päivystyspalvelut samasta paikasta. Muutto uusiin tiloihin on tuonut mukanaan uutta potkua kehittää työtämme sekä yhteistyötämme eri yksiköiden kanssa. Muutto on myös parantanut työhyvinvointiamme ja työintoamme, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Ann-Sofie Thomas.

Lisätietoja