Paina peppusi penkkiin – kokeile kimppa-autoilua

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.9.2018 klo 6.00

Espoon kaupunki toteuttaa syksyllä 2018 kimppa-autokokeilun, jonka slogan on ”Peput penkkiin”. Tarkoituksena on testata ratkaisua, jolla voitaisiin tehostaa espoolaisten autojen käyttöastetta osana kaupungin päästöttömyystavoitetta vuodelle 2030.

Kokeiluun osallistuvat voivat

  • ottaa itse ajamaansa autoon kimppakyytiläisiä
  • tilata itselleen kimppakyydin

Kimppa-autokokeilu kohdennetaan Espoon keskuksen sekä Otaniemen, Keilaniemen, Tapiolan ja Länsi-Espoon alueille. Kokeilijoita voidaan ottaa mukaan muualtakin Espoosta, jos saadaan riittävästi innostuneita mukaan.

Kimppa-autoilua voi hyödyntää myös osana matkaketjua esimerkiksi siten, että kulkee osan matkasta julkisella liikenteellä tai kaupunkipyörällä.

Kaupungin kokeilussa raha ei liiku, eli kyydit perustuvat vapaaehtoiseen osallistumiseen. Kokeilijoiden kesken arvotaan kaupungin liikuntaseteleitä ja elokuvalippuja kiitokseksi kokeiluun osallistumisesta.

− Kokeilumme on hyvä mahdollisuus olla omalla pienellä panoksella mukana kehittämässä Espoon päästöttömyystavoitetta, ekologisuutta ja arjen sujumista. Osallistua voi vaikkapa vain yhden kyydin verran. Samalla voi syntyä hyviä kimppakyytiverkostoja myös tulevaisuutta varten, toteaa Espoon liikenteen hallintapäällikkö, kokeilun omistaja Johanna Nyberg.

Liikkujan viikolla 18.–20.9. järjestettiin infoja eri puolilla Espoota. Infoissa tavoitimme tuhansia ihmisiä ja saimme arvokasta palautetta kuntalaisilta ja kunnassa liikkuvilta. Jos et päässyt mukaan infoihin, saat lisätietoja kokeilun yksityiskohdista Kysymyksiä ja vastauksia -sivulta. Voit ilmoittautua mukaan myös vastaamalla kyselyyn.* 

Arviota järjestelmästä ja kuntalaisten odotuksista

Espoon kaupunki toivoo saavansa kokeilun avulla arviota siitä

  • kuinka työmatkaliikennettä ja vapaa-ajan liikkumista voitaisiin helpottaa ja espoolaisten henkilöautojen käyttöä tehostaa
  • kuinka kimppakyytien ja yhteiskäyttöautojen tilaussovellus toimii
  • mitä kuntalaiset odottavat tämänkaltaiselta liikkumisen palvelulta ja Espoon kaupungilta.

Kaikille avoin kokeiluajanjakso on 26.9.−10.1.2019**. Kokeilu päättyy lopullisesti helmikuussa 2019 ja on osa Espoon digiagendan toteutusta.

Kokeilun aikaisesta asiakastuesta, opastuksesta ja sovellukseen liittyvistä kysymyksistä vastaa Blox Car yhteistyökumppaneineen. Esimerkiksi VTT on mukana kokeilussa tekemässä vaikuttavuusarviointia.

Kutsu päätöstilaisuuteen

Kaikki kokeiluun osallistujat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kokeilun päätöstilaisuuteen 17.1.2019.

Lisätietoja

* Sivua päivitetty 4.10.2018: auton lainaaminen rajattu pois kokeilusta
** Sivua päivitetty 12.11.2018: kokeiluaikaa jatkettu alkuperäisestä marraskuun lopusta 10.1.2019 asti.