Päätös viljelypalstojen uudesta toimintamallista siirtyy myöhemmäksi

  • Jaa Facebookissa
  • TwitterX
19.10.2018 klo 13.25

Palstaviljelyä

Espoon viljelypalstojen hallinnointiuudistus ei toteudu vuonna 2018, vaan viljelypalstatoiminta jatkuu ennallaan vielä ensi vuonna. Päätös palstojen uudesta toimintamallista siirtyy kesäkuuhun 2019. Tekninen lautakunta päätti asiasta 17.10.2018.

Vuodeksi 2018 suunniteltu palstojen hallinnointiuudistus peruuntuu, sillä palstojen vuokraamisesta kiinnostuneita yhdistyksiä ei ilmoittautunut määräaikaan mennessä. Uudistuksessa viljelypalstojen vuokraus oli tarkoitus siirtää Espoon kaupungilta yhdistyksille ja yrityksille ja säästää näin kaupungin kustannuksia sekä vapauttaa resursseja ydintoimintoihin. Sama toimintatapa on käytössä myös lähikunnissa.

”Useat viljelijät ovat olleet huolissaan toiminnan jatkumisesta, mutta huoleen ei ole syytä. Viljelytoiminta jatkuu, mutta tehtävämme on määritellä sille uusi toimintamalli ensi kesään mennessä. Nyt saadun aikalisän ansiosta nykyisten viljelijöiden sopimuksia ei pureta vuonna 2018, vaan toiminta jatkuu entiseen tapaan vuoden 2019 loppuun asti. Myös palstojen vuokra pysyy ennallaan ensi vuonna”, kertoo vihertuotantopäällikkö Anne Mannermaa.

Espoon kaupunki ja viljelijät ovat yhteistyössä alkaneet suunnitella viljelypalstatoiminnan kehittämistä ja mahdollisia säästökohteita.

”Nykyisellään palstojen hallinnoinnista kaupungille koituvat kulut ovat suuret, ja ne ovat pois esimerkiksi puistojen ja leikkipaikkojen hoidosta. Olisi tärkeää löytää uusi tehokkaampi tapa toimia”, Mannermaa sanoo.