Otaniemi kasvaa kampuksesta kaupunginosaksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.3.2019 klo 14.03

Espoon Otaniemeen Otakaaren varrelle suunnitellaan opiskelija-asuntoja noin 700 opiskelijalle. Suunnittelualueen naapurissa on Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Otakaaren asemakaavaehdotusta 27.3.2019.

Aalto-yliopiston opiskelijoille tarvitaan lisää asuntoja
 

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu muutti kampukselle kesällä 2018 ja kauppakorkeakoulu tänä keväänä, joten opiskelijoiden määrä alueella on kasvanut. Otakaaren varrelle esitetään uusien kerrostaloasuntojen rakentamista noin 700 opiskelijalle. Samalla Otakaarelle tulee pyörätie. Martti Levónin puisto ja kaksi 1950-luvun lopulla valmistunutta opetus- ja tutkimusrakennusta suojellaan. Alue on Aalto-yliopiston ja Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa.

”Otaniemi uudistuu voimakkaasti lähivuosina ja sitä kehitetään yhdessä Keilaniemen kanssa, sillä alueet kasvavat luontevasti yhteen. Tavoitteena on luoda vireä alue, jossa koulutus- ja tutkimustoiminta, työpaikat, asuminen ja palvelut sekä erinomaiset joukkoliikenneyhteydet yhdistyvät”, sanoo projektinjohtaja Antti Mäkinen.

”Otakaaren uudistumisen lisäksi käynnissä on useita hankkeita, muun muassa Kivimieheksi nimetyn alueen asemakaavamuutos Keilaniemen läheisyydessä sekä Kemisti-asemakaavahankkeen suunnittelu Aalto-yliopiston kampuksen viereen”, kertoo aluearkkitehti Sampo Sikiö.

Otaniemeen pääsee tulevaisuudessa myös Raide-Jokerilla


Otaniemeen kulkee jo nyt metro, ja Helsingistä Espoon Keilaniemeen asti pääsee tulevaisuudessa myös Raide-Jokerilla. Liikenneyhteyksien ja uusien asuntojen sekä palveluiden rakentumisen tuloksena Otaniemi nivoutuu entistä paremmin osaksi Tapiolaa ja Keilaniemeä ja kasvaa samalla entistäkin vilkkaammaksi.

Espoon tavoitteena on rakentaa Otaniemeen tulevaisuudessa asuntoja vähintään 7 500 uudelle asukkaalle. Tästä määrästä on opiskelija-asuntoja noin kolmannes, eli 2 500 uutta asuntoa.Esityslista 27.3.2019

Hankesivu: Otakaari, 220505