Otaniemen kirjasto vastaa käyttäjien tarpeisiin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.2.2020 klo 14.02

-Asioita ei tarvitse suunnitella pitkään, jos idea on hyvä. Lukiolaisten idea kaupunginkirjaston toimipisteen avaamisesta Otaniemeen oli tällainen loistoidea, sanoi kaupunginkirjaston johtaja Jaana Tyrni avatessaan virallisesti Otaniemen kirjaston perjantaina.

Kirjaston suunnittelu alkoi, kun Otaniemen lukion opiskelijat toivoivat lukion yhteyteen koulukirjaston sijasta kaikille avointa oikeata kirjastoa. Opiskelijat ovat osallistuneet aktiivisesti kirjaston kehittelyyn yhdessä kaupunginkirjaston, Aalto-yliopiston ja lukion johdon kanssa. Tavoitteena on ollut, että kirjastosta muodostuu kohtaamispaikka kaikenikäisille.

-Parasta on ollut nähdä, miten monimuotoinen kirjasto on. Opiskelijat ja opettajat ovat ottaneet sen omakseen ja myös lähiyhteisön asukkaat viihtyvät kirjastossa, Otaniemen lukion kehittäjärehtori Kaisa Tikka sanoi.

Kirjastosta voi lainata kirjoja, mutta siellä voi myös opiskella tai vain viettää aikaa kavereiden kanssa. Kirjaston tiloissa järjestetään tapahtumia, siellä voi rapsutella koiraa tai kysellä lukiolaisilta tukea matematiikan, fysiikan, kemian ja biologian ongelmiin. Kirjaston toimintaa kehitetään käyttäjien tarpeiden mukaan. 

Tarkoituksena on myös kehittää malli, jolla muutkin lukiot voivat tehdä nykyistä tiiviimpää yhteistyötä kirjastojen kanssa.

Kirjastojohtaja Jaana Tyrni

Poika soittaa haitaria

Koira kirjaston sohvalla