Opinmäki on Espoon suurin kouluhanke, tilat tukevat elinikäistä oppimista

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.11.2013 klo 13.40
Opinmäen koulun peruskivi muurataan Suurpellossa torstaina 28.11. klo 10.00. Opinmäki on Espoon historian suurin kouluhanke, joka valmistuu kesällä 2015.

Opinmäen rakentamiskustannuksille on asetettu 50 milj. euron kattohinta. Hankkeesta vastaa kaupungin omistama osakeyhtiö, KOy Opinmäen Kampus.


Rakennukseen tulee 1 000 oppilaan suomenkielinen ja kansainvälinen peruskoulu, päiväkoti, auditorio, kirjasto ja alueellinen liikuntahalli. Lisäksi Opinmäkeen rakennetaan tilat työväenopistolle ja nuorisotoimelle.

Opinmäen valmistumisen jälkeen käynnistyy Päivänkehrän koulun peruskorjaus. Päivänkehrän oppilaat siirtyvät väistöön Opinmäkeen puoleksitoista vuodeksi. Opinmäen peruskoulun toiminta käynnistyy Päivänkehrän oppilaiden palatessa peruskorjattuun kouluunsa vuoden 2017 alusta.

Opinmäen tilaratkaisu perustuu omatoimisuutta ja vuorovaikutusta tukevaan tutkivan oppimisen malliin. Taide- ja taitoaineiden, luonnontieteiden, kielten ja reaaliaineiden opetusta voidaan yhdistellä. Ruokasali, auditorio, liikuntahalli, kirjasto sekä taideopetuksen tilat ja työpajat tarjoavat monipuolisia kokoontumis- ja harrastustiloja. Opinmäki palvelee iltaisin ja viikonloppuisin myös nuorisotyötä ja aikuiskoulutusta sekä urheilutapahtumia.

Opinmäki on avoin ja yhteistyöhön perustuva kohtauspaikka, jonka tilat ja välineet ovat myös alueen asukkaiden, järjestöjen, yhdistysten ja muiden toimijoiden käytössä. Yhteisessä käytössä olevat tilat ja välineet edellyttävät eri toimijoiden ja eri kieli- ja ikäryhmien yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Suurpellosta muodostuu seuraavan kymmenen vuoden aikana uusi innovatiivinen asuin-, koulutus- ja yritysympäristö. Opinmäellä on keskeinen merkitys Suurpellon yhteisön luomisessa.

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, KOy Opinmäen Kampus, p. 0500 607754
Toimitusjohtaja Pekka Vikkula, KOy Opinmäen Kampus, p. 046 8772601
Hankepäällikkö Katja Peltola-Metsälä, p. 050 5277215
Hankesuunnittelija Erkko Helin, p. 043 8248456

Liitteet:
Havainnekuvat: Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää Oy
http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=1836-eccemciefc&l=FI