Opinmäen monitoimitalo ja koulu Suurpellossa on harjakorkeudessa

22.8.2014 klo 14.10
Opinmäen monitoimitalon ja koulun harjannostajaisia vietetään maanantaina 25.8. Opinmäki on Espoon historian suurin monitoimitalo- ja kouluhanke, joka valmistuu kesällä 2015. Hankkeesta vastaa kaupungin omistama osakeyhtiö, KOy Opinmäen Kampus.

Rakennukseen tulee 1 000 oppilaan suomenkielinen ja kansainvälinen peruskoulu, päiväkoti, auditorio, kirjasto ja alueellinen liikuntahalli. Lisäksi Opinmäkeen rakennetaan tilat työväenopistolle ja nuorisotoimelle.


Opinmäen tilaratkaisu perustuu omatoimisuutta ja vuorovaikutusta tukevaan tutkivan oppimisen malliin, joka tukee elinikäistä oppimista. Taide- ja taitoaineiden, luonnontieteiden, kielten ja reaaliaineiden opetusta voidaan yhdistellä. Ruokasali, auditorio, liikuntahalli, kirjasto sekä taideopetuksen tilat ja työpajat tarjoavat monipuolisia kokoontumis- ja harrastustiloja. Opinmäki palvelee iltaisin ja viikonloppuisin myös nuorisotyötä ja aikuiskoulutusta sekä urheilutapahtumia.

Opinmäki on avoin ja yhteistyöhön perustuva kohtauspaikka, jonka tilat ja välineet ovat myös alueen asukkaiden, järjestöjen, yhdistysten ja muiden toimijoiden käytössä. Yhteisessä käytössä olevat tilat ja välineet edellyttävät eri toimijoiden ja eri kieli- ja ikäryhmien yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Opinmäen valmistumisen jälkeen käynnistyy Päivänkehrän koulun peruskorjaus. Päivänkehrän oppilaita siirtyy väistöön Opinmäkeen puoleksitoista vuodeksi. Opinmäen peruskoulun toiminta käynnistyy Päivänkehrän oppilaiden palatessa peruskorjattuun kouluunsa vuoden 2017 alusta.

Suurpellosta muodostuu seuraavan kymmenen vuoden aikana uusi innovatiivinen asuin-, koulutus- ja yritysympäristö. Opinmäellä on keskeinen merkitys Suurpellon yhteisön luomisessa.

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, KOy Opinmäen Kampus, puh. 0500 607 754
toimitusjohtaja Pekka Vikkula, KOy Opinmäen Kampus, puh. 046 877 2601
valvojarakennusmestari Jorma Mansikka, Tilakeskus-liikelaitos, puh. 050 372 2804
hankesuunnittelija Vera Schulman, sivistystoimi, puh. 043 825 6113

Liitteet:
Havainnekuvat: Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää Oy
http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=1836-eccemciefc&l=FI