Omakotitontit saivat ennätyssuosion

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.10.2020 klo 10.35

Espoon kaupungin järjestämässä omakotitonttihaussa oli tarjolla  78  tontt ia eri puolilta Espoota Hakemuksia jätettiin 1 863. 

“On todella hienoa, että omakotitonttihaku kiinnostaa myös tällaisena poikkeusaikana. Suosio osoittaa, että Espoo on haluttu asuinpaikka ja että espoolaiset luottavat tulevaisuuden näkymiin”, korostaa tonttipäällikkö Hilkka Julkunen. 

Omakotitalon rakennustyömaa. Etualalla vaalea kaksikerroksinen paritalo. Takana tumma yksikerroksinen paritalo.
Pientalojen rakennustyömaa Espoon Lintuvaarassa. Kuva: Katja Repo

Pääosa tonteista sijaitsee Kurttilassa ja Henttaalla, minkä lisäksi tarjolla on muutama tontti Lintuvaarasta ja Perusmäestä.  Hakijalla on mahdollisuus valita, vuokraako hän tontin vai ostaako sen omakseen. 

Tontinhakijoille arvottiin viikolla 41 järjestysnumerot, jonka mukaisessa järjestyksessä he pääsevät tontteja valitsemaan.  Tontinvalintatilaisuudet järjestetään marras-joulukuun aikana. Ensimmäiseen tontinvalintatilaisuuteen kutsutaan järjestysnumero n 1-75 saaneet hakijat. 

Tarjolla aiempaa enemmän tontteja 

Tämän vuoden tonttihaku oli  aiempaa suurempi  myös tarjolla olevien tonttien määrällä mitattuna. Edellisen vuoden tonttihaussa oli tarjolla 54 tonttia  pääosin Lintuvaarasta. Silloin hakemuksia tuli 943.