Olli Isotalo: Fiskars Groupin pääkonttorin muutto Keilaniemeen vahvistaa alueen vetovoimaa entisestään

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.1.2020 klo 16.47

Fiskars Groupin pääkonttori muuttaa Espoon Keilaniemeen vuoden 2022 alussa. Yritys vuokraa käyttöönsä uudisrakennuksen Keilaniemen metroaseman ja tulevan Raide-Jokerin päätepysäkin välittömästä läheisyydestä.

Keilaniemen metroaseman ja sen viereen tulevan Raide-Jokerin päätepysäkin ympäristössä on vireillä useita kiinteistökehityshankkeita, jotka kertovat alueen vetovoimasta.

”Keilaniemeen on tulossa merkittävä määrä uutta toimisto- ja liiketilaa, hotelleja ja myös asumista. Metroaseman ja Raide-Jokerin päätepysäkin tuntumaan on suunnitteilla maanalainen pysäköintilaitos, joka tehostaa maankäyttöä huomattavasti”, kertoo Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Havainnekuva Keilaniemeen rakennettavasta toimistotalosta
Havainnekuva Keilaniemeen rakennettavasta Next-toimistotalosta, johon tulee Fiskarsin pääkonttori. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

”Metron, Raide-Jokerin ja tulevan maanalaisen pysäköinnin lisäksi alueen kehittymistä edistävät Kehä I:n tunnelointi ja uudistunut Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä. Kehä I:n tunnelin päälle on rakenteilla puisto, jossa kulkeva kevyen liikenteen väylä yhdistää Keilaniemen ja Tapiolan toisiinsa.”

Isotalon mukaan Keilaniemestä on hyvää vauhtia kehittymässä monipuolinen ja viihtyisä työpaikka- ja asuinalue.

”Uskon, että hyvä kierre jatkuu ja alueelle saadaan kiihtyvään tahtiin myös palveluja ja viihtyisä rantavyöhyke.”

Keilaniemeen on juuri avattu muun muassa ravintola- ja liikuntapalveluja. Lähiruokakauppa avaa ovensa maaliskuussa.

Pääkonttorin rakentaminen alkaa maaliskuussa

Uuden pääkonttorin rakennuttajana toimii NCC, jolle Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä tontin marraskuussa 2019. Rakennuslupa NCC:n hankkeelle myönnettiin syyskuussa 2019. NCC aloittaa kohteen rakentamisen maaliskuussa. Uuden rakennuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 lopussa.

Fiskars Groupin nykyisessä pääkonttorissa työskentelee parhaillaan noin 400 henkilöä.

Lisätietoa:
Fiskarsin tiedote
Next-toimistorakennuksen rakennuttajan verkkosivuilta
NCC:n verkkosivuilla