Ojenna kätesi – verenluovutusta Sellosalissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

2017-SPR_tippa

Ma 26.4.2021 klo 14– 19

Yksi verenluovutus auttaa jopa kolmea potilasta ja voi pelastaa jonkun hengen. Voit luovuttaa verta, jos olet terve, 18–70-vuotias ja painat vähintään 50 kiloa. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. Ota mukaasi virallinen henkilötodistus.
Maksuton infonumero 0800 0 5801.
Varaa aika verenluovutukseen ja tarkista sovitko verenluovuttajaksi.

*

Veripalvelu toimii myös poikkeusoloissa, ja verenluovutuksessa on käytössä pandemiavarautumistoimet. Verenluovutuksessa on lisätty pintojen puhdistusta ja jokainen luovuttaja ohjataan käsien pesuun tai käsien desinfiointiin luovutustilaan saapuessaan. 

1.3.2021 alkaen luovuttajien edellytetään käyttävän sisätiloissa Veripalvelun tarjoamaa kirurgista suunenäsuojusta. Se suojaa muita verenluovuttajia, henkilökuntaa ja luovuttajaa itseään. Suunenäsuojuksen saa ilmoittautumisen yhteydessä. Kirurginen suunenäsuojus tarjoaa paremman suojan kuin mahdollinen oma esim. kangasmaski tai kertakäyttöinen ns. kansalaismaski. Myös henkilökunta käyttää suunenäsuojuksia.

Luovutustiloissa yhtä aikaa olevien määrää rajoitetaan ja saapuvien luovuttajien hyvä terveydentila tarkistetaan. Lisäksi luovuttajia ohjataan pitämään vähintään kahden metrin väli tilassa oleviin muihin luovuttajiin.

Lisätietoa: Koronaepidemia ja verenluovutus

Tiedot ja sijainti

Aika

ma 26.4.2021 klo 14.00 - 19.00

Paikka

Sellosali

Hinta, euroa

0