Nuorisovaltuustovaalit 2019

13-18-vuotias espoolainen, äänestä nuorisovaltuustovaaleissa 2019!

Tutustu syksyn ehdokkaisiin vaalikoneessa. (Vaalikone toimii parhaiten Chromella ja Firefoxilla.)
 

NUVAvaalien ehdokasjuliste (pdf, 1942 Kt)

Myös Helsingin nuorisoneuvostoon ja Vantaan nuorisovaltuustoon valitaan uudet edustajat. Voit tutustua naapurikuntien ehdokkaiden näkemyksiin Vantaan vaalikoneesssa ja Helsingin vaalikoneessa.

Kiinnostus vaikuttaa nuorten asioihin Espoossa riittää!

Nuorilla on Espoossa jälleen mahdollisuus päästä mukaan vaikuttamaan nuorten asioihin ja käymään keskustelua päättäjien, virkamiesten ja kaupungin johdon kanssa. Nuorisovaltuustossa pääsee aktiivisesti osallistumaan ja vaikuttamaan nuoria koskeviin asioihin kaupungin päätöksenteossa. Lähde ehdolle ja äänestä!

Vaalit on nyt!

Uudet nuorisovaltuutetut valitaan 1.1.2020 alkavalle kaksivuotiskaudelle. Ehdolle voivat asettua ja äänestää voivat kaikki 13­­-18-vuotiaat espoolaiset nuoret. Nuorisovaltuustoon valitaan 40 jäsentä äänimääräisessä järjestyksessä. Espoon nuorisovaltuustovaalien äänestys tapahtuu 11.-15.11. välisenä aikana.

Espoon oppilaitokset ovat valinneet äänestyspäivän 11.-15.11. väliseltä ajalta. Espoossa koulussa opiskelevat äänestävät omissa oppilaitoksissaan. Kysy oman koulusi äänestyspäivästä omalta opettajaltasi!

Äänestys oppilaitoksissa tapahtuu sähköisellä äänestyspalvelulla. Äänestäjä saa äänestyspaikalla koodin, jolla kirjautuu äänestyssivulle äänestämään. Yksi koodi toimii vain kerran eikä äänestäjää ja koodia voi yhdistää myöhemmin. Tarkemmat ohjeet äänestyspalvelusta on toimitettu kouluille.

Muualla kuin Espoossa opiskelevat espoolaiset voivat äänestää Ison Omenan ja Sellon asiointipisteillä koko viikon ajan 11.-15.11. välisellä ajalla niiden omnia aukioloaikoina. Asiointipisteissä äänestetään äänestyslipuilla. Mukaan asiointipisteille tarvitsee jonkun henkilöllisyystodistuksen.

Vaalien aikataulu:

Ehdokasasettelu 9.–27.9.
Ehdokasasettelu on päättynyt. Vaaleissa on mukana 86 ehdokasta, jotka löydät vaalikoneesta ja ehdokasjulisteesta yllä. 

Ehdokasinfot
Ehdokkaille on pidetty infotilaisuudet torstaina 10.10. sekä tiistaina 15.10.2019.

Vaalipaneelit 21.10.–8.11.
Jotta nuoret tietäisivät ketä kannattaa äänestää ajamaan omia asioitaan, vaalipaneeleita on järjestetty Espoon oppilaitoksissa 21.10.–8.11.

Äänestys viikolla 11.-15.11.
Espoon oppilaitokset ovat valinneet äänestyspäivän viikolta 46. Jokainen Espoossa opiskeleva äänioikeutettu äänestää omassa oppilaitoksessaan. Kysy oman koulusi äänestyspäivästä omalta opettajalta!
Muualla opiskelevat espoolaiset 13-18 -vuotiaat voivat äänestää Iso Omenan ja Sellon asiointipisteillä 11.-15.11. välisenä aikana niiden omina aukioloaikoina. Mukaan tarvitsee jonkun henkilöllisyystodistuksen.

Vaalitulos 26.11.2019
Vaalitulos julkaistaan 26.11. Tätä ennen vaalityöryhmä tarkistaa, ja kaupunginhallitus vahvistaa tuloksen. Tulokset julkistetaan myös nuvan nettisivuilla.