Nuorisovaltuuston vaalien ehdokasmäärä lähentelee ennätystä - ehdokkaat kampanjoivat vaalipaneeleissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.10.2019 klo 9.13

Lähes ennätysmäärä nuoria asettui ehdolle Espoon nuorisovaltuuston vaaleissa.  Nuorisovaltuustopaikasta kisaa peräti 86 espoolaisnuorta. Kampanjointi on käynnistymässä, koulut järjestävät vaalipaneeleita ja vaalikone tarjoaa nuorille helpotusta sopivan ehdokkaan valintaan. 

Nuorisovaltuustoon valitaan 40 jäsentä. Vaaleissa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa sähköistä äänestyspalvelua. Koulut ja oppilaitokset järjestävät äänestyksen oppilaille ja opiskelijoille 11.-15. marraskuuta välisenä aikana. Vaalitulos julkistetaan 26.11.2019, ja uudet nuorisovaltuuston edustajat aloittavat tehtävässään 1.1.2020.  

Ehdokkaiden vaalityö kuumenee jo alkavalla viikolla, sillä kouluissa ja oppilaitoksissa järjestetään vaalipaneeleita aina marraskuun ensimmäiselle viikolle saakka. Vaalipaneeleissa ehdokkaat pääsevät kertomaan omista ajatuksistaan sekä vastaamaan äänestäjien kysymyksiin. Jos omaa ehdokasta ei löydy vaalipaneeleista, vaalikone auttaa ehdokkaan valinnassa. Vaalikone löytyy osoitteesta .

Vaalipaneeleista ja nuorisovaltuuston vaaleista uutisoidaan Espoon kaupungin tileillä loka-marraskuussa 2019. Sosiaalisessa mediassa vaaleja voi seurata tunnisteilla: #nuorisovaltuustovaalit, #sunkaupunki, #espoonnuorisovaltuusto.

Mikä on Nuorisovaltuusto? 


Nuorisovaltuusto on 13-18-vuotiaiden nuorten paikka päästä aktiivisesti osallistumaan ja vaikuttamaan nuoria koskeviin asioihin kaupungin päätöksenteossa. Lue lisää: https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Osallistu_ja_vaikuta/Nuorisovaltuusto/Nuorisovaltuustovaalit_2019