Espoon nuorisovaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Lauri Hietanen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.1.2020 klo 15.16

Lauri Hietanen valittiin Espoon nuorisovaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi keskiviikkona 29.1.2020 pidetyssä, uuden nuorisovaltuuston ensimmäisessä yleiskokouksessa. Lauri opiskelee Etelä-Tapiolan lukiossa ja on toiminut nuorisovaltuustossa jo kaksi vuotta.

Nuorisovaltuuston uusi puheenjohtaja aloittaa pestinsä innolla.

- On suuri kunnia saada johtaa Suomen suurinta nuorisovaltuustoa ja edistää nuorten osallisuutta Espoossa. Viimeisen kahden vuoden aikana olen henkilökohtaisesti saanut monia mukavia kokemuksia ja näin mahtavan nuorisovaltuuston kanssa niitä tulee varmasti lisää, toteaa vasta valittu puheenjohtaja Lauri Hietanen.

- Kaupungin kanssa toimiminen on ollut näkökulmastani aina mukavaa ja tasavertaista ja haluankin kiittää Espoon kaupunkia, sen luottamushenkilöitä ja virkahenkilöstöä sekä totta kai asukkaita hyvästä yhteistyöstä kuluneiden ja tulevien vuosien aikana, Lauri jatkaa.

-Loppuun vielä kiitän Espoon nuoria ennätyksellisistä vaaleista ja aktiivisuudesta. Minä henkilökohtaisesti koko nuorisovaltuuston puolesta haluan sanoa, että ääntänne kuullaan ja kuunnellaan. Älkää pelätkö ottaa yhteyttä, ajamme juuri teidän etuanne!

Innostunut on myös nuorisovaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu, Etu-Töölön lukiossa opsikeleva Niklas Salmela.

- No kyllähän tämä aivan mahtavalta tuntuu. Vuosien työ on palkittu ja espoolaiset nuoret ovat puhuneet. Viime kautena tehtiin jo paljon hyvää työtä espoolaisten nuorten eteen, mutta se itsessään ei riitä, vaan pitää jatkaa samalla linjalla myös tulevaisuudessa.

Nuorisovaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Iida Helin, joka opiskelee Vanttilan koulussa, iloitsee myös uudesta roolistaan.

- Aivan mahtavaa päästä edustamaan Espoon nuoria vielä toiselle kaudelle ja vielä hienompaa päästä toiseksi varapuheenjohtajaksi nuorisovaltuustollemme! Uskon, että saamme tällä porukalla aikaiseksi kaikkea uutta ja hienoa tälle mahtavalle uudelle kaudelle.

Uuden puheenjohtajiston lisäksi nuorisovaltuusto valitsi itselleen sihteeriksi Hilma Hurstin. Loput  hallitus-, lautakunta- ja ohjausryhmäedustajista nuorisovaltuusto vaitsee 5.2. järjestettävässä, ylimääräisessä yleiskokouksessaan.

Espoon nuorisovaltuustoon kuuluu 40 aktiivista espoolaisnuorta, joita yhdistää halu vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin Espoon kaupungin päätöksenteossa. Espoon nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sitoutumaton, espoolaisten nuorten edunvalvojaelin, joka käyttää nuorten ääntä kaupungin organisaatiossa. Nuorisovaltuustolla on Espoossa puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksessa, kaupunginvaltuustossa ja kaikissa kaupungin lautakunnissa. Nuorisovaltuutetut kokoontuvat kerran kuussa yleiskokoukseen, jossa suurimmat päätökset tehdään. www.espoo.fi/nuva