Gräsa - taitojen talo

Gräsa on lasten ja nuorten kädentaitojen harrastuspaikka Espoon Olarinluomassa. Meillä voit opetella erilaisia kädentaitoja aivan alkeista lähtien ja viettää vapaa-aikaa luovassa ilmapiirissä.

Kerhoihin hakeminen

Toimintakausi käynnistyy aina syyskuussa ja päättyy toukokuussa. Ryhmät kokoontuvat viikottain.

  • Haku syksyllä 2021 alkaviin kerhoihin 9. – 22.8.2021. Kerhot löytyvät osoitteesta harrastushaku.fi (käytä hakusanaa Gräsa). Uusi lukukausi alkaa 6.9.2021.
  • Kerhojen ajankohdat löytyvät myös Gräsan lukkarista (pdf, 80 Kt).

Vapaita paikkoja voit tiedustella myös kauden käynnistyttyä. Joko suoraan ohjaajilta tai osoitteesta grasa.nuoriso@espoo.fi. Lisäksi järjestämme perjantaipajoja ja lyhytkursseja.

Kerhojen perustoiminta on maksutonta. Poikkeuksena ovat vapaaehtoiset isot projektit, joiden materiaalit osallistuja hankkii itse. Niistä sovitaan aina ohjaajan kanssa tapauskohtaisesti.

Gräsan töihin ja tunnelmiin voit tutustua myös Instagramissa, instagram.com/grasan_taitojen_talo.

Keramiikka

Keramiikkakerhoissa muotoilemme savea eri tekniikoita käyttäen. Samalla tutuksi tulevat myös keramiikan valmistuksen muut vaiheet kuten koristelu ja lasittaminen. Kerhoissa tutustutaan myös rakupolttoon ja lasinsulatukseen. Yli 9-vuotiaille.

Lisätiedot: Emilia Lyly, puh. 043 825 5334

Tekstiili ja taideaskartelu

Tekstiiliryhmissä tutustumme erilaisiin tekstiilimateriaaleihin ja tekniikoihin: maalaamme ja painamme kangasta, ompelemme, huovutamme ym. Taideaskartelussa kehitämme luovaa ilmaisua erilaisilla materiaaleilla ja tekniikoilla työskennellen. Yli 9-vuotiaille. Yli 11-vuotiaille ompelupaja omien ideoiden toteuttamiseen.

Lisätiedot: Melissa Laitakari, puh.046 877 3899

Mopopaja

Mopopajassa voit korjata omaa menopeliäsi ohjaajien avustamana. 15-23-vuotiaille. Paja on avoin, sinne ei tarvitse ilmoittautua.

Lisätiedot: Toni Virolainen, Jani Maarela, puh. 043 827 2492  

Puu- ja metalli

Puu- ja metallikerhoissa työstämme erilaisia materiaaleja ja opettelemme työvälineiden ja koneiden käyttöä. Kerhoissa nikkaroimme käyttö- ja koriste-esineitä leluista aina huonekaluihin asti. Ryhmiä 9-23 -vuotiaille.

Lisätiedot: Juha Mattila, puh. 043 825 8072

Perjantaipajat 

Perjantaipajat ovat yhden tai kahden iltapäivän mittaisia kursseja, joissa on erilaisia teemoja hopeakorujen valmistamisesta luontoaskarteluun. Järjestämme kursseja myös koulujen loma-aikoina. Perjantaipajat ja lyhytkurssit.

Gräsan kurssit ja tapahtumat löytyvät harrastushausta hakusanalla: Gräsa