Kaverikävelyllä nuorisonohjaajan kanssa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.4.2020 klo 15.05

Kun Soukan nuorisotila laittoi tutuille nuorilleen viestin, jossa kerrottiin mahdollisuudesta kutsua nuorisonohjaaja kaverikävelylle, ei mennyt kauaakaan kun puhelin piippasi: "Voiko varata Tapsan?". Kaverikävely on yksi uusista tavoista, joilla nuorisotyötä jatketaan poikkeustilanteesta huolimatta.   

Nuorisotilojen kaverikävelyt alkoivat viime viikolla. Nuori voi ottaa yhteyttä esimerkiksi nuorisotilan Whatsappin tai Instagramin kautta ja kysyä ohjaajaa kävelylle tai vaikka pyöräilemään. Ajatuksena on tarjota vähän vaihtelua ja juttuseuraa arkeen.

-  Käytiin nuoren kanssa kävelyllä, tai itsellä oli kyllä fillari ja pojalla sähköpotkulauta, kertoo Tapsa eli Soukan nuorisotilan nuorisonohjaaja Tapio Kokkonen ensimmäisestä kaverikävelystään. 

- Juttua riitti frisbeegolfin heittelyn ja pallon potkimisen lomassa. Ostettiin jätskitkin lähikaupasta. Pojasta kaverikävely on kiva systeemi ja itsellä oli hyvä fiilis, kun oli antaa nuorelle aikaa, Tapsa jatkaa.

Myös kävelyseuraa kysyneelle nuorelle jäi yhteisestä hetkestä kiva fiilis.

- Juttelen aina nuokussakin Tapsan kanssa ja nyt opin samalla heittämään frisbeegolffia. Meillä oli tosi kivaa, joten aion todellakin lähteä kävelylle uudestaan, kehuu Benjamin omaa kaverikävelyään.

Myös toisella Soukan nuorisonohjaajalla, Saila Harjulla, on kalenterissa jo useampi kaverikävely.

- Neljän tytön kanssa on sovittu kävelyt huhtikuulle. Yhdelle kävelyistä lähtee mukaan myös karvainen kaveri, kun tyttö ottaa koiransa mukaan.

Nuorisotilojen yhteystiedot löytyvät nuorisotilojen omilta sivuilta. Instagramista nuorisotilojen tilit löytyvät aihetunnisteella #nuoriespoo tai tilojen nimillä.