Muutoksia kaupungin osoitteisiin ja hallintoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.12.2018 klo 15.27

Valtuuston päätös uuden espoolaisten talon rakentamisesta 2020-luvulla on käynnistänyt muutoksen kaupungin hallinnollisissa tiloissa. Virastotalo 2:n ja Asemakuja 2:n tiloista Espoon keskuksessa ollaan luopumassa.

Kaupunginjohtaja ja hänen johtamansa konsernihallinto ovat muuttaneet Virastopiha 2:een. Taloon avautuu vuoden 2019 alussa kokouskeskus, jossa kaupunginhallitus ja lautakunnat tulevat kokoontumaan. Valtuusto kokoontuu edelleen Valtuustotalolla, Espoonkatu 5.

Sosiaali- ja terveystoimen johto ja esikunta, teknisen ja ympäristötoimen esikunta ja kaupunkitekniikan keskus sekä konsernihallinnon palvelukehitys toimivat jatkossa Otaniemen Tietokylässä, osoitteessa Tekniikantie 15.

Otaniemeen osoitteeseen Tietotie 6 valmistuu vaiheittain vuoden 2019 aikana lisää väistötiloja Espoon kaupungin työntekijöille sekä tilat kahdelle lukiolle.

Elinkeino ja kaupunkikehitys -yksikkö toimii Otaniemessä A Grid -talossa, osoitteessa Otakaari 5. A Gridiin on keskitetty Business Espoon toimijoita, mm.  Espoo Marketing Oy, Uudenmaan TE-toimisto, YritysEspoo, Espoon Yrittäjät sekä Helsingin seudun kauppakamarin ja Omnian palveluja.

Konsernihallinto yhdistyy vuoden alussa

Espoon kaupungin konserniesikunta ja -palvelut yhdistyvät vuoden 2019 alusta konsernihallinnoksi. Konsernihallinnon tehtävänä on johtaa, ohjata, valvoa ja kehittää koko kaupunkikonsernia sekä vastata kaupungin tukipalveluista ja niiden kehittämisestä kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän johdolla.

Konsernihallinnon yksikköjä ovat Rahoitus ja talous, Henkilöstö, Elinkeino ja kaupunkikehitys sekä Hallinto ja kehittäminen. Kaupunginjohtaja johtaa myös Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta ja sisäistä tarkastusta.

Espoon kaupungin organisaatio ja yhteystiedot

Espoon keskuksen suunnitelmia

Business Espoo

Tilat Espoon keskuksessa

Tilat Otaniemessä