Mun Idea -kilpailun 16 ehdokasta selvillä – nyt on aika äänestää!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.5.2017 klo 13.08

Espoon keskuksen alueella toteuttava Mun Idea -kokeilu on kerännyt 16 ehdotusta, joiden joukosta asukkaat pääsevät valitsemaan suosikkinsa. Nyt on aika äänestää, mitkä ideoista tekisivät Espoon keskuksesta elävämmän, iloisemman, kauniimman! Äänestysaikaa on 28. toukokuuta asti.

Alkuvuonna käynnistyneessä Mun Idea -kokeilussa Espoon keskuksen asukkaat ja alueen toimijat ovat saaneet kertoa ideoitaan Espoon keskuksen elävöittämiseksi. Helmikuun alussa avautuneeseen verkkosovellukseen jätettiin kuukauden aikana kymmeniä ideoita, joiden esittäjät kutsuttiin työstämään ideoita yhdessä eteenpäin. Näistä äänestykseen on edennyt 16 ideaa. Ideat esitellään Mun Idea -verkkosovelluksessa, ja niitä voi äänestää 28. toukokuuta saakka.

Asukkaat ja toimijat ovat esittäneet Espoon keskukseen muun muassa erilaisia lähitapahtumia, kuten musiikin ja kulttuurin paikallisfestivaaleja, harrastus- ja kulttuuritoimintaan liittyviä ideoita, taidekäsityöpajoja, ympäristön siistimistä ja kunnostamista yhdessä tehden sekä monia erilaisia taidehankkeita kaupunkiympäristöön. Ideoissa esitetään myös keinoja siihen, miten yhteisöllisyyttä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta voitaisiin alueella parantaa.

Tulokset julkaistaan 5. kesäkuuta Espoon kaupungin sivuilla sekä Mun idea -sovelluksessa. Ideat on toteutettava alkukesään 2018 mennessä, ja niiden toteuttamiseen on käytössä yhteensä noin 10 000 euroa, joka jaetaan äänestystuloksen perusteella useamman ehdotuksen kesken. 

Mun Idea -tiimi auttaa äänestyksessä

Äänestäminen on helppoa, eikä rekisteröinti vaadi kuin käyttäjänimen, salasanan ja sähköpostiosoitteen. Äänestäneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Jokaisella on käytössään kolme ääntä, mutta yhdelle idealle voi antaa vain yhden äänen.

Mun Idea -tiimi auttaa sovelluksen käytössä ja äänestämisessä seuraavasti:
To 11.5. klo 17-18 Entressen kirjasto
Pe 12.5. klo 10-11 Espoon keskuksen yhteispalvelupiste
Ke 17.5. klo 10-11 Entressen kirjasto ja klo 12-13 Espoon keskuksen yhteispalvelupiste
Ke 24.5. klo 16-17 Entressen kirjasto

Kirjaston ja yhteispalvelupisteen tietokoneet ovat käytettävissä äänestämiseen. Entressen kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa rekisteröinnissä ja äänestämisessä. Kaupungin Mun idea -sivulta saat lisätietoa kokeilusta ja pääset sovellukseen antamaan äänesi.

Kokeilua koordinoi Espoon keskuksen aluekehittämisryhmä tutkimusyhteistyökumppaninaan Laurea-ammattikorkeakoulu. Verkkosovelluksen toteutuksesta vastaa Mapdon Oy.