Mitä kuuluu palvelutoreille poikkeusaikana?

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.3.2020 klo 0.00

Monien suomalaisten tapaan suuri osa Espoon palvelutorien työntekijöistä on siirtynyt etätöihin koronaviruksen takia. Palvelutoreilla ei toistaiseksi saa oleskella, mutta asiointi avoinna olevissa yksiköissä sallitaan. Toimintaansa palvelutorit eivät kuitenkaan ole lakanneet. Useissa etätöihin siirtyneissä palveluissakin voi asioida esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse ja chatissä.

Kerromme uudessa Facebook-sarjassamme, miten koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat työntekijöidemme arkeen ja palvelutorien palveluihin.

Ensimmäisenä vuoron saa palvelutorikoordinaattori Suvi Jäntti Ison Omenan palvelutorilta:

  • Kuka olet ja mitä teet normaalisti Ison Omenan palvelutorilla?

"Olen Suvi Jäntti ja toimin palvelutorikoordinaattorina. Vastaan arjen toiminnan sujumisesta tilojen, turvallisuuden ja yksiköiden välisen yhteistyön osalta."

  • Miten koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ovat muuttaneet työarkeasi?

"Poikkeusolot ovat vaatineet paljon tiedotusta henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille sekä käytännön järjestelyjä. Suurin vaikutus on varmasti fyysinen sijaintini, eli tulen jatkossa tekemään työt entistä enemmän kotoa käsin. Lisäksi poikkeustilanteen jatkuessa tulen varmasti järjestämään yhteiskoulutuksiamme etäyhteydellä, kokousten järjestäminen etänä on jo aloitettu. Kotona työskentelyssä on toki myös omat pienet haasteensa, kun perheemme nelivuotias on erittäin kiinnostunut äidistä naputtelemassa tietokonetta. Huomio kiinnittyy erityisesti silloin, kun äiti puhuu työpuhelua tai pitää etäkokousta."

  • Terveisesi palvelutorien asiakkaille näinä poikkeusaikoina?

"Palvelujemme toiminta elää vielä tässä vaiheessa jonkin verran, joten uusin tieto kannattaa aina lukea verkkosivuiltamme: espoo.fi/palvelutorit. Muistattehan, etteivät palvelut ole loppuneet, vaikkei monessa yksikössä voi niitä paikan päällä hoitaa. Monen palvelun kohdalla kaikki asiointi onnistuu täysin etänä: joko puhelimitse tai verkkopalveluita käyttäen. Toivon kaikille jaksamista ja kärsivällisyyttä. Usein uhat voivat tuoda myös uusia mahdollisuuksia. Selviämme kyllä tästä yhdessä."


Ensimmäinen osa julkaistaan poikkeuksellisesti myös verkkosivuillamme. Seuraa sarjaa jatkossa Facebook -sivuiltamme.