Mielenterveys- ja päihdeklinikka avoinna normaalisti Ison Omenan palvelutorilla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.4.2020 klo 15.28

Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdeklinikka ottaa asiakkaita vastaan Ison Omenan palvelutorilla koronaviruspandemiasta huolimatta. Aukioloajat ovat vanhat tutut ja paikalle voi tulla ilman ajanvarausta. Paikan päälle tuleminen on kielletty vain flunssaisilta ja riskiryhmiltä – silloinkin apua saa puhelimitse.

Ison Omenan palvelutorin mielenterveys- ja päihdeklinikka on avoinna normaaliin tapaan maanantaista torstaihin kello 8– 18 ja perjantaisin kello 8–16 (lukuun ottamatta juhlapyhiä, kuten pitkäperjantai ja toinen pääsiäispäivä).

”Mielenterveys- ja päihdepalveluissa on tärkeää, että asioita voi tulla hoitamaan tarvittaessa paikan päälle. Joidenkin asioiden esille ottaminen puhelimitse voi olla hankalaa”, perustelee palvelupäällikkö Petri Luomaa sitä, että tätä palvelua ei supisteta tai siirretä vain verkkoon ja puhelimeen monen muun palvelun tapaan.

Halutessaan asiakas voi olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 09 816 31300. Puhelimitse saa niin neuvontaa omaan tai läheiseen pulmaan kuin varattua ajan vastaanotolle.

Puhelinpalvelu etenkin flunssaisille ja riskiryhmille

Ainoa syy, jonka takia paikan päälle tulo täytyy ehdottomasti jättää väliin, on kuume tai muut hengitystieinfektion oireet. Silloin kannattaa soittaa: asiakkaalle annetaan puhelimitse nopea arvio palveluntarpeesta ja jatkopuhelinaika.

Myös yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien kannattaa olla yhteydessä vain puhelimitse.

”Kaikki muut, myös uudet asiakkaat, voivat tulla käymään turvallisin mielin. Emme tee fyysisiä tutkimuksia, joten et joudu läheiseen kontaktiin hoitohenkilökunnan kanssa. Odotustilamme on kalustettu väljästi, jotta turvaetäisyyksiä on helppo noudattaa”, Luomaa kertoo.

Uusi esimies aloitti juuri

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen esimies Heidi GåsmanIson Omenan palvelutorilla toimiva mielenterveys- ja päihdeklinikka on vastikään saanut uuden esimiehen. Tampereelta Espooseen työn perässä muuttanut Heidi Gåsman työskentelee Espoon terveyspalvelujen palveluesimiehen sijaisena vuoden 2020 loppuun asti. Palvelutorin mielenterveys- ja päihdepalveluiden lisäksi hän vastaa nuorisopoliklinikka Nupolista sekä Kilon ja Samarian terveysasemilla toimivasta mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastaanottotyöstä.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila ja sen mukanaan tuomat uudenlaiset arjen haasteet voivat ahdistaa monia. Gåsman ja Luomaa kannustavat espoolaisia ottamaan yhteyttä kaupungin palveluihin matalalla kynnyksellä.

”Yhteydenoton lykkääminen pahentaa usein tilannetta. Apua on saatavilla koronatilanteesta huolimatta."