Meren ja metron äärelle nousevassa Finnoossa tehtiin ensimmäinen asuntotonttikauppa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.9.2019 klo 12.24

Espoon kaupunki on tänään myynyt ensimmäisen asuntotontin uudesta meri- ja metrokaupunginosa Finnoosta. Kaupan toinen osapuoli on Skanska, joka rakentaa tontille kaksi kahdeksankerroksista taloa. Rakennusoikeutta tonteilla on yhteensä 7 000 kerrosneliömetriä. Kohteiden rakentaminen käynnistyy arvion mukaan loppuvuodesta 2019. Finnoon ensimmäiset uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuoden 2021 alkupuolella.

Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo pitää Finnoota houkuttelevana kohteena rakentajille, yrityksille ja asukkaille.

”Erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien varrella sijaitsevaan Finnooseen on kaavoitettu asuntoja sekä liike- ja toimistotilaa ja julkisia palveluja. Kaupalliset palvelut painottuvat metroaseman ympäristöön, mutta myös merenranta tarjoaa yrittäjille lukuisia mahdollisuuksia”, Isotalo toteaa.

Finnoon metroasema

”Finnoo on liikenneyhteyksiensä puolesta erittäin houkutteleva – alueen ensimmäiset asuintalot tulevat aivan metroaseman läheisyyteen. Käynnistämme Finnoon ensimmäisen asuntokohteemme ennakkomarkkinoinnin syksyn aikana. Olemme olleet mukana kehittämässä aluetta vuodesta 2013, joten on hienoa, että hankkeiden käynnistyminen on nyt käsillä”, kertoo aluejohtaja Juhani Aspara Skanskasta.

Finnoo tehdään Espoon parhaista paloista: meri, metro, vehreys ja ekologisuus

Finnoo on täysin uusi, meren ja metron äärelle syntyvä ekologinen asuin- ja työpaikka-alue, jonka kehittämistä ohjaa kestävä kaupunkirakentaminen.

”Alue suunnitellaan ja kehitetään kokonaisuutena alusta alkaen, jolloin siellä on erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa uusimpia rakentamisen ja suunnittelun jo toimiviksi todettuja ratkaisuja ilmastoviisaasti ja älykkäästi. Rakentamista ohjaavat kaupungin asettamat energiatehokkuusvaatimukset”, kertoo Finnoon projektinjohtaja Kimmo Leivo.

”Jo nyt Finnoossa on edistyksellisiä teknisiä ratkaisuja, kuten jäteveden lämmön talteenotto. Nollapäästöinen kaukolämpö ja kaukokylmä ovat tulossa.”

Rakennuksia Finnoon keskuksesta.

Finnoosta tulee ainutlaatuinen alue Espoossa, sillä marina-alue palveluineen tulee erottamattomaksi osaksi kaupunkia. Kaupunkimaisella alueella asunnot, toimistotilat sekä monipuoliset kaupalliset ja julkiset palvelut lomittuvat keskenään, mutta myös luonto, puistot, ulkoilureitit ja arvokas lintukosteikko ovat lähellä.

Havainnekuvat: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.

Lisää tietoa Finnoosta