Mattlidenin koulussa noin 20 oppilasta ja muutama henkilöstöön kuuluva karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.5.2020 klo 15.39

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Mattlidenin koulun tiloissa 18.5.2020.

Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on tänään asettanut sairastuneen eristykseen ja taudille altistuneet noin 20 oppilasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin 20.5.–1.6.2020 väliseksi ajaksi.

Muiden oppilaiden ja henkilökunnan ei katsota altistuneen tartunnalle, joten koulun toiminta voi jatkua. Opettajan ohjeistavat tarkemmin oppilaita itsenäiseen opiskeluun kotikaranteenin aikana. Opetuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä.  

Espoon tartuntatautiyksiköstä ollaan yhteydessä kotikaranteeniin asetettavien oppilaiden vanhempiin ja henkilökuntaan. Oppilaiden vanhemmat ja koulun henkilökunta saavat tietoa myös Wilman kautta. 

Oireettomien kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä normaalisti töissä ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa ja koulussa. 

Eristys ja karanteeni eroavat toisistaan

Eristykseen asetetaan henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristyksen vähimmäiskeston ja vähintään kahden oireettoman vuorokauden jälkeen henkilö voi liikkua kuten muutkin. 

Terve mutta koronavirustartunnalle altistunut henkilö asetetaan kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi altistushetkestä siltä varalta, että hän myöhemmin sairastuu. Karanteenissa oleva saa ulkoilla itsekseen mutta ei saa käydä esimerkiksi ruokakaupassa. Kun karanteeniaika päättyy eikä henkilö ole sairastunut, hän voi liikkua kuten muutkin.