Lukuvuoden loppua juhlitaan virtuaalisesti - hyvää kesälomaa jokaiselle!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.5.2020 klo 11.00

Koulujen ja lukioiden lukuvuosi päättyy tänään 30.5. Lukuvuoden loppua ja kesäloman alkua juhlitaan tänä vuonna virtuaalisesti. Toivotamme hyvää kesälomaa jokaiselle! 

Espoossa lukuvuoden loppua juhlistetaan tänä vuonna virtuaalisesti 

Tänä vuonna lukuvuoden loppua ja kesäloman alkamista on juhlittu virtuaalisesti sekä osassa kouluista oman luokan kesken. Illalla vuorossa Airi’s ja Abreun ilmaiskeikka Keikkoja kotisohvalle –sarjassa. 

Aamupäivällä striimatussa Espoon kaupungin ja Tapiola Sinfoniettan järjestämässä virtuaalikevätjuhlassa kuultiin musiikkiesityksiä sekä lasten ja aikuisten puheita. Idea juhlaan lähti yhdestä koulusta ja levisi niin nuorten kuin vanhempienkin iloksi. 

Yhdessä selvisimme poikkeuskeväästä - kiitos jokaiselle! 

Virtuaalikevätjuhlan avannut kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kiitti lämpimästi koululaisia, koteja ja työntekijöitä yhteistyöstä poikkeuksellisena keväänä: 

“Suuri kiitos koululaisille, opiskelijoille, opettajille ja rehtoreille siitä, että poikkeuksellisissa oloissa lukuvuosi on viety hienosti läpi. Kiitos vanhemmat, jotka ovat omalla tuellaan tukeneet etäopiskelua ja osoittaneet arvostusta etäopiskelua kohtaan.” 

Rajoitusten aikana kuvatun juhlan puheissa nousi esille kuluneen kevään erikoisuus. Ilmassa oli myös kevätjuhlille tyypillistä haikeutta, kun osalle oppilaista lukuvuoden viimeinen koulupäivä merkitsee samalla siirtymistä tutusta koulusta uusiin seikkailuihin. 

”Haikein ja kiitollisin mielin suljemme alakoulun oven ja katsomme eteenpäin. Pidämme sydämissämme kaiken oppimamme ja lähdemme rohkein mielin kohti tulevaa”, sanoi kuudesluokkalainen Laura Ilonen. 

Elokuussa palataan kouluun ja juhlistetaan ylioppilaita 

Suomenkielisten koulujen sekä lukioiden lukuvuosi alkaa torstaina 13.8.2020 ja ruotsinkielisten peruskoulujen oppilaat palaavat kouluun tiistaina 18.8.2020. 

Elokuun lopussa 29.8.2020 juhlitaan vielä yhteisesti kevään ylioppilaita. Lukiolaiset saavat tarkempaa tietoa juhlapäivästä omasta lukiostaan.