Lounasta yli 13 000 oppijalle ja määrä kasvaa – Espoossa siirryttiin eväspusseista viikottaiseen lounaspakettijakeluun

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.4.2020 klo 16.53

Espoossa siirryttiin keskiviikkona 29.4. lounaspakettijakeluun. Eskarilaisille, koululaisille ja lukiolaisille jaettavat lounaspaketit korvaavat aiemmin jaetut eväspussit. Espoossa lounaspaketteja jaettiin tällä kertaa miltei 13 000 oppijalle. Ensi viikolla viikon lounaita jaetaan yli 14 500 oppijalle.

Karhusuon koulussa lounaspakettijakelu on lähtenyt käyntiin sujuvasti ja ilman ruuhkia. Keskiviikkona Karhusuon koululla oli jakelussa yhteensä 216 ruokakassia.

”Meillä oli drive-in systeemi. Huoltajat eivät nousseet ollenkaan autosta ulos vaan meillä oli sen verran henkilökuntaa paikalla, että kysyttiin nimi, rastitettiin listasta ja annettiin ruokakassit suoraan takaovesta sisään”, kertoo Karhusuon koulun rehtori Mimmu Hellsten.

Myös Matinlahden koululla lounaspakettien jakelu on sujunut ilman ruuhkia.

”Tyytyväisen oloista porukkaa on ollut, eikä jonoja ole päässyt syntymään,” kertoo Matinlahden koulun apulaisrehtori Heidi Seppänen. Matinlahden koulussa jakelussa oli keskiviikkona 171 ruokakassia.

Lounaspaketteja jaetaan keskiviikkoisin klo 14-17 välillä yli 60 jakelupisteessä. Yhteensä Espoossa lounaspaketteja jaettiin yli 13 000 oppijalle. Huoltaja tai lukiolainen valitsee Wilmassa lounaspaketin sekaruoka- tai kasvisruokavaihtoehdon ja haluamansa noutopaikan. Hellstenin mukaan huoltajat ovat olleet iloisia siitä, että lounaspakettijakelu on mahdollistunut.

Ruokajakelu käynnistettiin Espoossa maaliskuussa eväspaketeilla, jotka lounaspaketit nyt korvaavat. Lounaspaketti sisältää valmiit, lämmitettävät ateriat, maitoa, vihanneksia ja/tai hedelmiä, näkkileipää ja margariinia. Pakettien sisältö vaihtelee viikoittain.

”Keittiölle iso kiitos. He ovat tehneet koko päivän hommia kassien valmiiksi saamiseksi”, kiittelee Hellsten.

Jakelu on sujunut positiivisella mielellä myös Matinlahdessa.

”Kaikenlaisessa säässä on tehty hommia tänään. Välillä on satanut rakeita ja vettä ja nyt paistaa aurinko. Ukkonenkin jyrähti”, naurahtaa Seppänen.

Erityisruokavalioita noudattavat voivat ilmoittautua kouluruokailuun koululla. Myös lähiopetuksessa olevat esioppilaat ja oppilaat ruokailevat edelleen koululla.

Tietoa ja usein kysyttyjä kysymyksiä lisäämme päivittyvään uutiseemme lounaspakettijakelusta.

Kuva: Kouluilla oli järjestetty mm. drive in -hakua ja erillisia hakupisteitä. Kirstin koulun pihalla jonotettiin ohjeen mukaan turvavälien päässä.

Ihmisiä jonottamassa lounaspaketteja koulun pihalla.