Lojuuko vanha tietokone käyttämättömänä nurkassa? Lahjoita se ja anna työttömälle espoolaiselle töitä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.8.2017 klo 10.03

Espoon kaupunki pyytää asukkaitaan ja yrityksiä laittamaan vanhat, nurkissa lojuvat tietokoneensa kiertoon ja lahjoittamaan ne niitä tarvitseville.

Espoon kaupungin työhönvalmennuskeskuksen tietokonepaja kunnostaa käytettyjä tietokoneita ja lahjoittaa ne espoolaisille eli tekee vanhoista, toimivista ja käytöstä poistetuista tietokoneista käyttökelpoisia. Tietokonepajalla tietokoneisiin asennetaan Linux-käyttöjärjestelmä, joka toimii vanhemmissakin koneissa sujuvasti. Kun tietokoneen kovalevy on kirjoitettu yli/uudelleenasennettu ja koneen toimivuus tarkistettu, se lahjoitetaan eteenpäin valituille Espoon aikuissosiaalityön asiakkaille, vanhuspalveluiden asiakkaiden käyttöön, päiväkoteihin esiopetukseen tai turvapaikanhakijoiden suomen kielen koulutukseen. Näin vanha tietokone jatkaa elämäänsä ja tuottaa vuosiksi iloa sitä tarvitsevalle.

Käytettyjä tietokoneita kierrättävä tietokonepaja työllistää useita työttömiä tietotekniikka-alalta sekä alasta kiinnostuneita nuoria. Lisäksi paja tekee yhteistyötä esim. kuljetuspajan (koneiden nouto/vienti) ja Kierrätyskeskuksen kanssa. Tietokoneiden kierrätys paitsi työllistää, myös säästää merkittävästi luonnonvaroja.

Jos sinulla on tietokone(ita) lahjoitettavana, niin tietokonepaja vastaanottaa niitä tiistaisin ja torstaisin klo 9-15. Niittyrinne 5 (sisäänkäynti takapihalta os. Portti 1-4 kautta, Gigantin puolelta).

Lähetä sähköpostia mika.korvenranta@espoo.fi sopiaksesi luovutuksesta.