Leppävaaran nuorisotilalla opetellaan lavaviljelyä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.5.2019 klo 14.04

Kehäkukkia, kesäkurpitsaa, avomaankurkkuja, papuja ja  basilikaa - näitä kaikkia on kylvetty Leppävaaran nuorisotilan kasvimaalle osana kestävän kehityksen teemaa.

- Ajatus kasvimaan teosta lähti siitä, kun mietimme mitä uutta voisimme tuoda nuorisotilan ekotoimintaan ja kestävän kehityksen teemaan, kertoo nuorisonohjaaja Tuija Junttilla.

Siemenet istutettiin muutama viikko sitten 12 innokkaan voimin, ja sopiva määrä taimia siirretään pian varsinaiselle kasvimaalle, eli lavakaulukseen nuorisotilan takapihalle.

- Ylijäävät taimet jaetaan halukkaille. Myös hoito-ohjeet saa mukaan, lupaa nuorisonohjaaja Perttu Ahonen.

Kasvimaata hoidetaan yhdessä nuorisotilalla käyvien lasten ja nuorten kanssa. Kesällä projektiin pääsevät  osallistumaan myös liikuntapuolen kesätyöntekijät, sillä he huolehtivat kastelusta nuorisotilan kesätauon aikana. 

Pienen kasvimaakokeilun ajatuksena on kasvien lisäksi kasvattaa ymmärrystä siitä, mistä ruoka tulee sekä lisätä puhtaan ruoan arvostusta. 

- Tavoitteena on myös opettaa lapsille, että hyötykasveja voi kasvattaa erilaisissa ympäristöissä. Eikä tästä opettelusta ole haittaa meille aikuisillekaan, Tuija naurahtaa.

Siemeniä kylvöalustalla