Leppävaaran asematunneli muuttui valoisaksi ja viihtyisäksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.2.2019 klo 10.00

Leppävaaran uudistettu asematunneli. Kuva: Kristina Rocha

Leppävaaran asematunneli on kokenut merkittävän uudistuksen. Tunneli on muuttunut valoisaksi, turvalliseksi ja viihtyisäksi liikkumisympäristöksi. Uudistus tukee tavoitetta, jonka mukaan Leppävaaran keskustan jalankulku- ja pyöräily-ympäristöä laajennetaan kestävää liikkumista ja joukkoliikenteen käyttöä tukevaksi.

Leppävaaran projektinjohtaja Mika Rantalan mukaan asemalla ja sen lähiympäristössä on vireillä asemakaavamuutos, jossa asemasta kehitetään matkakeskustasoista palveluympäristöä.

”Nyt valmistunut asematunnelin perusparannus on kokonaistavoitteen ensimmäinen askel.”

Asukkailta ideoita

Alueen asukkaat ovat olleet mukana ideoimassa asematunnelin uudistusta. Nyt pyöräily ja jalankulku on erotettu entistä selkeämmin pyöräväylän kirkkaanpunaisella päällysteellä, ja pyöräväylän taustaseinään on kiinnitetty värikkäät lepänlehtikuviot.

Pyöräpysäköintipaikkojen sekä laiturien opastusta on selkeytetty ja pyöräpaikkoja lisätty. Laiturialueelle johtavia hissejä on elävöitetty kuvioinnilla ja niihin on lisätty valaistusta. Esteettömyyttä on parannettu koho-opasteilla. Kauppakeskus Sellon sisäänkäynnin edessä olevaa kohtaamispaikkaa valaisee taideteos, jonka vaihtuvat kuvat heijastuvat asematunnelin pilareihin. Kehittämistyön jatkona Alberganportin alikulkutunneliin toteutetaan tulevana syksynä aiemmin järjestetyn katutaidekilpailun voittanut teos ”Love, love, Tunnel of love…”.

Suomen kolmanneksi vilkkain joukkoliikenteen solmukohta

Leppävaara on Espoon vilkkain ja Pasilan jälkeen Suomen kolmanneksi vilkkain juna-, bussi-, pyörä- ja jalankulkuliikenteen solmukohta. Se on myös Espoon päärautatieasema. Leppävaaran asemalla vaihdetaan joukkoliikennevälinettä arkisin lähes 50 000 kertaa vuorokaudessa.