Leppävaaraan urheilupuistoon rakennetaan uusia latuja ja ulkoilureittejä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.7.2018 klo 15.40

Leppävaaran urheilupuistoon rakennetaan uusia kilpalatuja ja talvikunnossapidettävä ulkoilureitti sekä niihin liittyviä yhdysreittejä. Tavoitteena on ohjata hiihtäjät ja kävelijät omille reiteilleen ja välttää kohtaamisia laduilla. Samalla rakennetaan myös huoltoreitti nykyiselle lumetuskentälle.

Uusille kilpaladuille haetaan Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) hyväksyntä Continental Cup -tasolle. Kansainvälinen hiihtoliitto asettaa kilpaladuille tarkat kriteerit, joissa vaaditaan muun muassa tietyn suuruisia nousuja ja laskuja, jotka koettelevat kilpailijoiden teknisiä, taktisia ja fyysisiä ominaisuuksia.

Espoon Hiihtoseuran kanssa on keskusteltu, että latujen FIS-hyväksynnän myötä Leppävaarassa voisi järjestää esimerkiksi kansallisia ja kansainvälisiä FIS-hiihtokilpailuja, nuorten SM-kisoja, Koululaisten liikuntaliiton loppukilpailun sekä lapsille ja nuorille suunnatun Hopeasomman loppukilpailun. Leppävaarassa olisi latujen puolesta mahdollista järjestää myös aikuisten SM-kisoja, mutta suurempia kilpailuja järjestettäessä on varmistettava riittävä lumetuskapasiteetti.

Uudet kilpaladut ovat 3,3 kilometrin, 3,75 kilometrin ja 5 kilometrin mittaisia ja tavoitteena on ottaa ne käyttöön tulevalla hiihtokaudella. Latujen rakentaminen on aloitettu.

Noston kuva: Marko Oikarinen