Elatusapuasioissa palvelua ilman ajanvarausta

Espoolaisten lasten vanhemmilla on mahdollisuus asioida lastenvalvojien walk in -palvelussa ilman ajanvarausta lasta koskevan elatussopimuksen tai elatuspäätöksen jatkamiseksi tai muuttamiseksi. Palvelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa vanhemmilla on selkeä yhteisymmärrys sopimussisällöstä. Sopimusosapuolten on oltava paikalla.

Ottakaa mukaanne henkilöllisyystodistuksenne ja lasta koskevat aikaisemmat sopimukset, mikäli niitä ei ole vahvistettu Espoossa, tai mahdollinen tuomioistuimen päätös, sekä tositteet tuloista ja asumismenoista sekä viimeksi vahvistettu verotuspäätös erittelyosineen.

Ottakaa mukaanne myös valmiiksi täyttämänne varallisuusselvityslomake (pdf, 24 Kt) tai täyttäkää se paikan päällä. Ilman täytettyjä lomakkeita ja tarvittavia tositteita sopimuksia ei voida vahvistaa.

Palvelemme asiakkaita vuoronumeroperiaatteella. Saapuessanne palveluun ilmoittautukaa aulavirkailijalle. Saatte vuoronumeron kun olette täyttäneet varallisuusselvityslomakkeet ja esittäneet henkilöllisyystodistuksenne. Asiointiaika lastenvalvojalla on enintään 30 minuuttia. Mikäli aika ei riitä tai sopimuksia ei voida vahvistaa puutteellisten selvitysten vuoksi, ohjataan asiakas varaamaan aika.

Tällä hetkellä palvelussa voi asioida suomeksi ja englanniksi, tiedustelkaa mahdollisuutta ruotsin- tai espanjankieliseen palveluun.

Yhteystiedot

Walk in -palvelu on avoinna

  • maanantaisin klo 8.30–10.30, vuoronumeroita jaetaan klo 8 alkaen
  • Espoon kaupungin Perheasioiden yksikössä osoitteessa Kamreerintie 6 A (4. krs), 02770 Espoo.

Tavoitat Espoon lastenvalvojat puhelimitse p. 09 816 27711 arkisin kello 10–11.

Varatkaa neuvotteluaika, mikäli tarvitsette tulkkia, vanhempi on yrittäjä tai kyseessä on ensimmäinen elatussopimus.

Tervetuloa!

Lisätietoa
Perheasioiden yksikön johtava lastenvalvoja Hanna Pantsu
p. 040 507 2896
hanna.pantsu@espoo.fi