Elatusapuasioiden Walk in -palvelu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Elatusapuasioiden Walk in -palvelussa espoolaisilla vanhemmilla on mahdollisuus asioida lastenvalvojan luona ilman ajanvarausta. Vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusapupäätöksen jatkamisesta tai muuttamisesta.

Palvelumme tavoitteena on nopeuttaa elatusapusopimusten uusimista tilanteissa, joissa vanhemmilla on selkeä yhteisymmärrys sopimuksen sisällöstä, ja tarvetta perusteellisempaan sopimusneuvotteluun.

Walk in -palvelu on tarkoitettu vain elatusapuasioihin, mutta palvelussa ei voi laatia ensimmäistä elatussopimusta tai arvioida yrittäjän elatuskykyä. Näissä tilanteissa elatuskyvyn selvittäminen vaatii lastenvalvojalta perusteellisempaa perehtymistä, ja siihen tulee varata oma aika lastenvalvojille.

Huomioithan, että palvelussa ei voi asioida ilman toista vanhempaa. Muut sopimusasiat hoidamme ajanvarauksella.

Ohjeita Walk in -palveluun tuleville asiakkaille

Valmistautukaa käyntiin jo etukäteen täyttämällä elatuskyvyn arvioimiseksi tarvittavat lomakkeet (lomakkeet löydät Lapsen elatus -sivun alareunasta)  sekä oheisen esitietolomakkeen Walk in -palvelun esitietolomake asiakkaille (pdf, 76 Kt).

Hankittehan myös dokumentit ilmoittamistanne tuloista, menoista ja veloista, sekä viimeksi vahvistetut verotuspäätökset erittelyosineen tai veroehdotukset.

Jos aiemmat lapsia koskevat sopimukset on tehty muualla kuin Espoossa, tarvitaan kopiot myös niistä.

Ilman täytettyjä lomakkeita ja dokumentteja sopimuksia ei voida vahvistaa. Lomakkeet voi ottaa mukaan joko sähköisessä muodossa tai valmiiksi tulostettuina. Mukaan tarvitaan aina myös henkilöllisyystodistukset.

Palvelemme asiakkaita vuoronumeroperiaatteella. Saapuessanne palveluun ilmoittautukaa aulavirkailijalle ja täyttäkää palveluun tarvittava esitietolomake. Vuoronumeron saa sen jälkeen aulavirkailijalta. Mikäli ette ole täyttäneet varallisuusselvityslomaketta etukäteen, sen voi täyttää myös vielä ennen asiointivuoroa.

Asiointiaikaa on maksimissaan 30 minuuttia. Mikäli aika ei riitä, tai sopimuksia ei voida vahvistaa puutteellisten selvitysten vuoksi, voidaan varata aika jatkoneuvottelua tai sopimusten allekirjoitusta varten. Lisäksi voidaan sopia, että vahvistetut sopimukset toimitetaan jälkikäteen postitse.

Yhteystiedot

Walk in -palvelu on avoinna

  • maanantaisin klo 8.30–10.30 ja 12–15 (viimeinen ilmoittautuminen klo 14.30)
  • Espoon kaupungin Perheasioiden yksikössä
  • osoitteessa Kamreerintie 6 A (4. krs), 02770 Espoo.

Tavoitat Espoon lastenvalvojat puhelimitse p. 09 816 27711 arkisin kello 10–11.

Palvelemme suomeksi ja englanniksi.

Tervetuloa!