Lapset pois eroriidoista -ryhmä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.2.2021 klo 16.04

Espoossa on tarjolla uudenlaista apua eronneille ja riitaisiin väleihin jääneille vanhemmille sekä heidän 4−18-vuotiaille lapsilleen. Hollannissa kehitetyssä työskentelymallissa pyritään ammattilaisten ja läheisten tuella helpottamaan nimenomaan lasten elämää – riippumatta siitä, mitkä ovat vanhempien keskinäiset välit.

Kohderyhmä

Perheet, joissa vanhemmat ovat eron jälkeen jääneet pitkittyneisiin riitoihin ja/tai hankaliin väleihin. Vanhemmat eivät ole saaneet apua, tai saadusta avusta huolimatta eivät ole vielä löytäneet tilanteeseen helpotusta. Aikuisilla on huoli, miten tilanne vaikuttaa lapsiin.

Tavoitteet

Ryhmän tavoitteena on auttaa rakentamaan ns. rinnakkaista vanhemmuutta, jossa olennaista on se, kuinka vanhemmat voivat erimielisyyksistään huolimatta olla kumpikin erikseen hyviä vanhempia lapsilleen. Ryhmässä on mahdollisuus löytää myös uudenlaisia ja vaihtoehtoisia tapoja jatkaa eron jälkeistä vanhemmuutta ja vanhempien omaa elämää niin, että riidat vähenevät. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa lasten omaa kykyä selviytyä vanhempiensa erosta ja riidoista.

Toteutus ja sisältö

Työskentely sisältää samanaikaisesti kokoontuvat erilliset lasten ja vanhempien ryhmät. Yhden ryhmätapaamisen kesto on kaksi tuntia ja siinä on välissä pieni tauko. Ryhmissä työskennellään 5−6 eroperheen aikuisten ja lasten kanssa. Työskentelyn edetessä vanhemmat kutsuvat mukaan myös omia läheisiään tukemaan ryhmissä tehtävää työtä

Ryhmään hakeminen

Mikäli kiinnostuitte osallistumaan ryhmätyöskentelyyn, ottakaa ensin yhteyttä perheterapeutti Vesa-Matti Pekkolaan, joka sopii kanssanne alkuinfoon osallistumisesta. Infotilaisuudessa esitellään ryhmän toimintaa lyhyesti (kesto noin 30 minuuttia). Vanhempien tulee osallistua infotilaisuuteen yhdessä.

Varaa aika infotilaisuuteen laittamalla sähköpostia osoitteeseen: vesa-matti.pekkola@espoo.fi. Infotilaisuudet pidetään Teamsin välityksellä. 

Infotilaisuuteen osallistuminen ei sido vanhempia vielä mihinkään, vaan voitte infotilaisuuden jälkeen rauhassa miettiä halukkuuttanne osallistua ryhmätyöskentelyyn.

Osallistumispäätöksen tehneille vanhemmille ja heidän lapsilleen järjestetään kesäkuussa 2021 ennen varsinaisen ryhmätyöskentelyn alkua tutustumistapaaminen ryhmän työntekijöiden kanssa. Osallistuminen on perheille maksutonta. Paikka: Kamreerintie 7 (3. krs), Espoon keskus.

Ryhmätapaamiset

Ryhmän tapaamiset pidetään tiistaisin klo 16.30−18.30

31.8., 7.9., 21.9., 5.10., 12.10., 26.10., 9.11., ja 23.11.

Lisätietoa

perheterapeutti Vesa-Matti Pekkola, vesa-matti.pekkola@espoo.fi