Mikä on Maisa?

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

HUS ottaa käyttöön uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin ja asiakkaille uuden ajanvarausjärjestelmän Maisan. Uusien tietojärjestelmien käyttö alkaa HUSin Naistentautien ja synnytyksien tulosyksikössä 1. helmikuuta 2020.

Terveyskylän Omapolku -palvelukanavan kautta nykyisin tapahtuva seulontaultraäänen sähköinen ajanvaraus siirtyy tällöin Maisaan.

Maisan avulla voit varata aikoja sikiöseulontaan turvallisesti verkkoselaimen kautta www.maisa.fi-sivustolla. Kirjaudu sisään pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Palvelu toimii myös mobiilissa älypuhelinsovelluksessa. Lataa mobiilisovellus älypuhelimeesi Google Playsta tai AppStoresta.

Maisaan voivat kirjautua kaikki Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuvat yli 13-vuotiaat. Maisan kautta voit kirjautua myös Terveyskylän Raskauspolulle, josta löytyy tietoa raskaana oleville.

Maisaan tulee kirjautua jo ennen ensimmäistä äitiysneuvolavastaanottoa. Lisätietoa tästä saat neuvolan puhelinpalvelusta ajanvarauksen yhteydessä. Mikäli et halua ottaa Maisaa käyttöön, sikiöseulontayksikkö varaa ajat seulontoihin ja ilmoittaa ne kirjeitse kotiin. Maisan kautta voi nähdä ja tarvittaessa perua varatun ajan.

Maisa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.