Sijaissisaruusvalmennus valmistaa perheen lapsia sijoitettavan lapsen tuloon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.11.2019 klo 13.11

Sijaisperheeksi ryhtyminen on iso päätös, joka vaikuttaa koko perheen elämään. Sijaisvanhemmuutta harkitseville saattaa nousta mieleen, miten omat biologiset lapset ottavat vastaan sijoitettavan lapsen. Myös lapsilla herää monenlaisia ajatuksia ja tunteita, ja ehkä pelkoakin. Lapset tarvitsevat ennakkovalmennusta ja tukea sijoituksen aikana siinä missä aikuisetkin.

Sijoitetut lapset ovat joutuneet kokemaan monenlaisia menetyksiä elämässään. Sen vuoksi toimintaan ryhtyvät perheet valmennetaan ennalta sijaisperhetehtävään. PRIDE-ennakkovalmennuksessa työskennellään koko perheen kanssa.

Sijaissisaruus vaatii joustavuutta

Sijaissisaruus-vertaisryhmävalmennus valmentaa lapset ennalta kohtaamaan perheen uuden tilanteen ja tarjoaa mahdollisuuden pohtia ryhmässä sijaissisaruuden eri puolia ja tapaamaan muita sijaissisaruksia.

Sijaissisaruuksilta kysytään kykyä monenlaiseen joustavuuteen niin vanhempien huomion jakamisen kuin sijoitetun lapsen mukanaan tuomien kokemusten ymmärtämiseksi. Sijaisperheenä toimimiseen liittyy paljon erityisiä piirteitä, joista puhuminen asiaa tuntemattoman kanssa voi olla haastavaa.

Tämän vuoksi Espoossa on tänä syksynä startannut oma vertaisryhmä sijaisperheiden biologisille lapsille. Toiminnalla pyritään yhä paremmin huomioimaan sijaisperheen lapset ja perhe kokonaisuutena, sekä huomiomaan lasten kokemukset sijaissisaruudesta ja mahdollinen tuen tarve.

Infotilaisuus vastaanotto- ja sijaisperhetoiminnasta 14.11.

Espoon perhehoito etsii uusia sijaisperheitä kaikenikäisille lapsille. Järjestämme infotilaisuuden vastaanotto- ja sijaisperhetoiminnasta to 14.11.2019 klo 17.30-19.30.

Mukana sijaisvanhempia kertomassa kokemuksistaan. Lämpimästi tervetuloa!

Tulevilla sijaisvanhemmilla tulee olla valmiutta suojella ja hoivata lasta sekä tukea hänen yksilöllistä kehitystä. Sijaisvanhempien tulisi kyetä tukemaan lapsen suhteita syntymävanhempiinsa ja turvata muiden läheisten ihmissuhteiden säilyminen sekä sitoutua lapseen ja toimia hänelle luotettavana aikuisena – tarvittaessa koko loppuelämän ajan.

Lue lisää

Sijaisperheeksi