Elatusapuasioiden nopea Walk in -palvelu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.3.2019 klo 13.43

Espoolaisilla vanhemmilla on mahdollista asioida ilman ajanvarausta lastenvalvojien luona elatusapuasioiden Walk in -palvelussa. Vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusapupäätöksen jatkamisesta tai muuttamisesta.

Elatusapusopimusten uusiminen on nopeutunut, ja turvaa siten lapsen elatuksen jatkumisen.

”Tämä uusi palvelumme on kokeiluluonteisesti ollut käytössä vuoden ajan. Nyt vakiinnutamme palvelun, koska palvelulle on selvästi kysyntää”, Perheasioiden yksikön päällikkö Miia Kokko-Pekkola kertoo. ”Olemme saaneet asiakkailtamme hyvää palautetta palvelusta.”

Walk in -palvelussa asioi noin 30 asiakasta kuukaudessa, 5–12 asiakasta joka maanantai. 

Walk in -palvelumme tavoitteena on nopeuttaa elatusapusopimusten uusimista tilanteissa, joissa vanhemmilla on selkeä yhteisymmärrys sopimuksen sisällöstä, ja tarvetta perusteellisempaan sopimusneuvotteluun tai laskelmien laatimiseen ei ole. Vanhempien tulee asioida palvelussa samanaikaisesti.

Palvelussa ei voi laatia ensimmäistä elatussopimusta tai arvioida yrittäjän elatuskykyä. Näissä tilanteissa elatuskyvyn selvittäminen vaatii lastenvalvojalta perusteellisempaa perehtymistä, ja siihen tulee varata oma aika lastenvalvojille.

Walk in -palvelu on avoinna maanantaisin klo 8.30–10.30 ja 12–15 (viimeinen ilmoittautuminen klo 14.30) Espoon kaupungin Perheasioiden yksikössä osoitteessa Kamreerintie 6 A (4. krs), 02770 Espoo. Palvelemme suomeksi ja englanniksi. Palvelussa on käytössä vuoronumerot.

Lisätietoa
Perheasioiden yksikön päällikkö Miia Kokko-Pekkola, p. 040 356 2338, miia.kokko-pekkola@espoo.fi
Perheasioiden yksikön johtava lastenvalvoja Hanna Pantsu, p. 040 507 2896, hanna.pantsu@espoo.fi

Elatusapuasioiden Walk in -palvelu