Läheisiä voi käydä tervehtimässä viikonloppuna hoivakodin pihalla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.5.2020 klo 16.06

Espoossa voi tulla äitienpäiväviikonloppuna kaupungin omien hoivakotien pihoille tervehtimään hoivakodissa asuvaa läheistä. Tervehdyskäynnille voi tulla, kunhan vierailija on täysin terve eli hänellä ei ole yhtäkään infektiotaudin oiretta. Jos vierailijalla on esimerkiksi yskää tai lämpöä, on parempi pysytellä kotona. Vierailulle ei voi tulla, jos henkilö on karanteenissa ulkomaanmatkan, korona-altistumisen tai koronatartunnan vuoksi. Vierailuista hoivakodin pihalle täytyy aina sopia etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa. Pihatapaamisia jatketaan tulevina viikkoina säävarauksella.

Vierailun aikana hoivakodin asukkaan ja vierailijan välillä on pidettävä kahden metrin turvaväli.  Tämä tarkoittaa, että läheisiä ei voi vielä esimerkiksi halata. Turvavälin varmistamiseksi voidaan joutua tekemään erityisjärjestelyjä. Turvaväli voidaan osoittaa esimerkiksi hoivakodin pihalla olevilla merkeillä.   Muistisairaiden asukkaiden tapaaminen voidaan järjestää esimerkiksi siten, että muistisairas on hoivakodin pihalla ja läheinen seisoo hoivakodin piha-aidan toisella puolella.

Vierailusta on sovittava etukäteen hoivakodin henkilökunnan kanssa. Näin varmistetaan, että hoivakodin pihalle ei pakkaudu suurta ihmisjoukkoa ja vierailut ovat turvallisia hoivakodin asukkaille ja henkilöstölle sekä vierailijoille. Henkilökunta ohjeistaa tarkemmin vierailun käytännöistä ja henkilökunnan ohjeita on ehdottomasti noudatettava. 

”Seuraamme tarkasti hallituksen ohjeistuksia vierailuista hoivakoteihin. Olemme iloisia, että voimme mahdollistaa asukkaidemme ja heidän omaistensa tapaamiset, etenkin tulevana viikonloppuna”, pitkäaikaishoitopäällikkö Elina Kylmänen sanoo. 

Vierailut hoivakodin sisätiloihin ovat edelleen kiellettyjä.

Hoivakodeissa asuvia läheisiä voi muistaa myös perinteisillä puhelinsoitoilla tai videopuheluilla. Jos asukkaalla ei ole omaa älylaitetta, osa hoivakodeista lainaa älylaitteen videopuhelun soittamiseen. Lainalaitteista voi kysyä suoraan hoivakodista.