Lagstadin koulussa 25 henkilöä karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.5.2020 klo 16.22

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Lagstadin koulun tiloissa 25.5.2020.

Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on tänään asettanut sairastuneen eristykseen ja taudille altistuneet noin 20 oppilasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin 27.5.–8.6.2020 väliseksi ajaksi.

Muiden oppilaiden ja henkilökunnan ei katsota altistuneen tartunnalle, joten koulun toiminta voi jatkua. Opettajan ohjeistavat tarkemmin oppilaita itsenäiseen opiskeluun kotikaranteenin aikana. Opetuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä.  

Espoon tartuntatautiyksiköstä ollaan yhteydessä kotikaranteeniin asetettavien oppilaiden vanhempiin ja henkilökuntaan. Oppilaiden vanhemmat ja koulun henkilökunta ovat saaneet tietoa myös Wilman kautta. 

Oireettomien kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä normaalisti töissä ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa ja koulussa. 

Eristyksen ja karanteenin erot: 

  • Eristykseen asetetaan henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristyksen vähimmäiskeston ja vähintään kahden oireettoman vuorokauden jälkeen henkilö voi liikkua kuten muutkin. 
  • Karanteeniin asetetaan terve, koronavirustartunnalle altistunut henkilö. Karanteeni kestää kaksi viikkoa ja se asetetaan siltä varalta, jos henkilö myöhemmin sairastuu. Karanteenissa oleva saa ulkoilla itsekseen mutta ei saa käydä esimerkiksi ruokakaupassa. Kun karanteeniaika päättyy eikä henkilö ole sairastunut, hän voi liikkua kuten muutkin. Ohje karanteeniin määrätylle