Kylämaiseman historia -luontopolku kertoo ajan jäljistä maisemassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.6.2012 klo 15.45

Villa Elfvikin luontotalon ympäristöön on valmistunut aikuisille suunnattu luontopolku. Kylämaiseman historia -luontopolku vie elämysmatkalle alueen vaiherikkaaseen historiaan. Kierros alkaa 1300-luvulta ja päättyy meidän päiväämme.

”Polulla tarkastellaan maisemaa historiansa visuaalisena ilmentäjänä: mitkä asiat ovat säilyneet ja mitkä ovat jo kadonneet näkyvistä. Historiaa voi aistia paitsi olemassa olevista rakennuksista, myös maisemaan jääneistä muista asumisen ja elämisen merkeistä”, kertoo polun tekijä maisema-arkkitehtuuria Aalto-yliopistossa opiskeleva Rosa A. Honkanen.


Historian kerrostumiin tutustutaan opasvihkon avulla. Rosan upeat piirrokset herättävät eloon niin keskiaikaisen Kylämäen kuin 1800-luvun perunatilan ja 1900-luvun aatelishuvilankin. Maastoon kohteita on merkitty numerokyltein, joissa toistuvat opasvihkon kolmea eri aikakautta symboloivat värit.  Opasvihkon saa lainaksi Villa Elfvikin luontotalosta sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Vihkoon voi tutustua luontotalon Internet-sivuilla www.espoo.fi/villaelfvik > Luontopolut.

Kylämaiseman historia -luontopolku tehtiin osana Espoon luontovuoden 2012 ohjelmaa. Uuden luontopolun avajaisia vietettiin Villa Elfvikissä 13.6.2012. Kylämaiseman historia -luontopolkua täydentää kasvien käyttöhistoriasta kertova luontopolku ”Historiakasvio - ajan juuret Villa Elfvikin ympäristössä”.

Villa Elfvik 1900 -luvun alussa. Rosa Honkanen.