Kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlaa vietetään virtuaalisesti, oppilaat osallistuivat ohjelman tekoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.11.2020 klo 15.00

Tänä vuonna Espoon kaupungin kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlassa näkyy oppilaiden kädenjälki, kun kaupungin yhteisessä videotervehdyksessä on mukana eri puolilta Espoota olevien oppilaiden töitä, videoita ja musiikkiesityksiä.

"Halusimme osallistaa kuudesluokkalaiset itsenäisyysjuhlamme ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Yhdessä, poikkeusaikanakin voimme juhlia itsenäistä Suomea yhdessä ja arvokkaasti", kertoo juhlan suunnittelussa mukana oleva opettaja Tiina Raula.

Tämän vuoden kuudesluokkalaisten juhlassa näkyy vahvasti yhdessä tekemisen merkitys.

"Yhteisöllisyys on entistä tärkeämpää tässä tilanteessa, kun fyysisesti ollaan etäämpänä", sanoo suomenkielisen opetuksen aluepäällikkö Kaisa Alaviiri.

Kaupungin kuudesluokkalaiset ovat aiemmin juhlistaneet itsenäisyyspäivää Opinmäen kampuksella yhteisessä juhlassa, johon on osallistunut yli 3 600 oppilasta.

Kaupungin ja puolustusvoimien yhteistyö jatkuu tänäkin vuonna

Juhla on tänäkin vuonna Espoon kaupungin ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan yhteistyön tulos. Varusmiehet tekevät virtuaalitervehdyksen kurssityönään osa varusmiesten aliupseerikurssia.

"Aiempina vuosina Varusmiessoittokunta on esiintynyt itsenäisyysjuhlassa, mutta tänä vuonna pääsemme koostamaan koko juhlan videomuodossa. On sekä ilo että kunnia päästä juhlistamaan itsenäisyyspäivää Espoon kuudesluokkalaisten kanssa poikkeusoloista huolimatta", kertoo Varusmiessoittokunnan tiedottaja Joona Jokilampi.

Videotervehdys katsotaan kaupungin kouluissa sekä espoolaisissa yksityiskouluissa itsenäisyyspäivän alla. Oppilaat ja huoltajat saavat tarkemman tiedon omalta koulultaan.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta soittamassa kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlassa.

Kuva: Toni Pakaerinen / Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta