Kuntavaalien ennakkoäänestysaika on 26.5.-8.6.2021 – katso äänestyspaikat Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.5.2021 klo 16.13

Äänestämällä kuntavaaleissa voit vaikuttaa siihen, ketkä edustavat espoolaisia valtuustossa ja muissa kaupungin luottamuselimissä ja päättävät kaupunkilaisten arkeen vaikuttavista asioista.

Vaaleissa valitaan 75 valtuutettua seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Uusi valtuusto aloittaa työnsä 1.8.2021.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 26.5.-8.6.2021 ja ulkomailla 2.-5.6.2021

Ennakkoäänestysaika on koronan takia normaalia pidempi eli kaksi viikkoa. Tullessasi äänestämään ota mukaan henkilöllisyystodistus. Koronapandemian takia pyydämme tuomaan myös oman lyijy- tai kuulakärkikynän.

Espoossa on useita ennakkoäänestyspaikkoja, joista osa on ulkona tai nk. drive-in-äänestyspaikkoja, joihin voi ajaa suoraan autolla. Metro Areenalla on peräti 10 äänestyspistettä. Äänestyksen sujuvoittamiseksi ja ruuhkien välttämiseksi äänestyspaikat ovat avoinna viikon jokaisena päivänä. Äänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat, ja osa kellonajoista on varattu riskiryhmiin kuuluville äänestäjille.

Kaikille avoimet ulkoäänestyspaikat ovat Leppävaarassa ja Espoonlahdessa. Lisäksi Otaniemessä on ulkoäänestyspaikka, joka on tarkoitettu vain riskiryhmiin kuuluville.

Ruuhkien välttämiseksi toivomme, ettet jätä ennakkoäänestystä viimeisille päiville.

Espoon ennakkoäänestyspaikojen sijainnit ja aukioloajat 

Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava 1.6.2021 klo 16 mennessä

Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan siinä kunnassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin hänen kotikunnakseen.

Henkilön, joka haluaa äänestää ennakolta kotonaan, on ilmoitettava siitä keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 1.6.2021 ennen klo 16.00 kirjallisesti tai puhelimitse. Ilmoituksen voi äänestäjän puolesta tehdä tämän valitsema henkilö. Jos samassa taloudessa asuva omaishoitaja aikoo äänestää kotiäänestyksen yhteydessä, se on mainittava ilmoituksessa.

Ennakkoäänestyksen toimittamisesta Espoon kaupungin alueella sijaitsevissa tietyissä laitoksissa ilmoitetaan jokaisessa laitoksessa erikseen.

Lisätietoa koti- ja laitosäänestyksestä

Vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021

Espoon kaupunki on jaettu 71 äänestysalueeseen, joiden äänestyspaikat ovat vaalipäivänä avoinna klo 9–20. Oma äänestyspaikka kerrotaan äänioikeudesta kertovassa ilmoituksessa, joka postitetaan kotiin.

Tullessasi äänestämään ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi. Koronapandemian takia pyydämme tuomaan myös oman lyijy- tai kuulakärkikynän.

Vaalipäivän äänestyspaikat Espoossa

Lisätietoja:

Tietoa kuntavaaleista oikeusministeriön vaalisivustolla vaalit.fi/kuntavaalit

Tietoa kuntavaaleista eri kielillä