Kulttuurimaistiaiset jatkuvat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.2.2019 klo 13.42

Espoon kulttuurikeskuksessa Ranska-teemalla alkanut värikäs tapahtumasarja tarjoaa elokuvia, musiikkia ja herkkuja eri puolilta maailmaa kevään 2019 aikana myös Sellosalissa, Kannusalissa ja Lasten kulttuurikeskus Aurorassa!

Kulttuurimaistiaisissa matkataan vielä Intiaan, Espanjaan ja Japaniin. Vuorossa ovat elokuvat The Lunchbox, Dangal, Oliivipuu ja Naapurini Totoro. Ohjelmassa on myös bhangraa, espanjalaisia rytmejä ja vanhoja japanilaisia lauluja sekä intialaisia makupaloja, tapaksia ja sushia.

Sellosalissa iloitaan Intian ihmeistä la 23.2
ShavaPäivän avaa Ritesh Batran kaunis ja persoonallinen esikoiselokuva The Lunchbox (Lounasrasia, Intia/Ranska/Saksa/USA 2013) la 23.2. klo 13.00.  Elokuvanäytöksen jälkeen voi nauttia intialaisista herkkupaloista sekä Shava-orkesterin riemukkaista bhangrarytmeistä (suomibhangra.com). Bhangra on vilkkaan energinen intialainen tanssimusiikin genre, jonka juuret ovat syvällä Pohjois-Intiassa.

Päivä jatkuu klo 18.00 esitettävällä Dangal-elokuvalla (Intia, 2016). Nitesh Tiwarin elokuvassa Dangal seurataan entisen painijan ja hänen kahden tyttären elämää, jotka ponnistelevat kohti kunniaa kansainyhteisön kilpailuissa kohdaten samalla yhteiskunnallista sortoa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Intia-seuran kanssa. Liput konserttiin (sis. ruokamaistiaiset) 16 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi ja tuntia ennen ovelta. Molempiin elokuviin on vapaa pääsy. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.
www.sellosali.fi

Eläköön Espanja Kannusalissa pe 22.3. 
Cinta HermoKannusalin tapahtuma alkaa klo 18.00 andalusialaissyntyisen Cinta Hermon konsertilla (www.cintahermo.com), jonka jälkeen noin klo 18.30 katsotaan espanjalainen draamaelokuva Olivipuu (El Olivo 2016). Elokuvassa nuori ja omapäinen Alma päättää toteuttaa sairaan isoisänsä toiveen saada takaisin kotikonnuilleen perheen ikivanha oliivipuu, jonka Alman isä joutui 12 vuotta aikaisemmin myymään perheen tukalan tilanteen takia. Elokuvan jälkeen herkutellaan espanjalaisilla tapaksilla.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomi-Espanja Seuran kanssa. Liput 15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi. Hinta sisältää ruokamaistiaiset.  www.kannusali.fi

Juhlitaan Japania Lasten kulttuurikeskus Aurorassa la 13.4
TotoroAuroran Kulttuurimaistiaisissa la 13.4. klo 13.00-16.00 nähdään Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Naapurini Totoro. Elokuva on tarina uuteen taloon muuttavista siskoksista sekä viereisessä metsässä elävistä maagisista karvaturreista. Naapurini Totoro on hurmaava elokuva, joka sopii taatusti kaikenikäisille.

Elokuvan jälkeen nautitaan musiikkia ja japanilaisia herkkupaloja. Kulttuurimaistiaisissa saadaan kuulla ja kokea japanilaissyntyisen näyttelijä-laulaja Yuko Takeda esittämänä vanhoja japanilaisia lauluja ja löytyyhän setistä musiikillinen maistiainen myös nähdystä elokuvasta, www.yukotakeda.com.

Liput 10 €, perhelippu 35  (4 hlö), alle 3v maksutta. Ennakkovaraukset aurora.info@espoo.fi

 www.lastenkulttuurikeskusaurora.fi