Tapiolaan tekonurmi vuonna 2015

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.4.2014 klo 20.08
 

TIEDOTE
Liikunta- ja nuorisolautakunnan kokous 24.04.2014

TAPIOLAAN TEKONURMI VUONNA 2015

Vuonna 2014 liikuntarakentamishankkeita ovat muun muassa Matinkylän urheilupuiston ja Nokkalan venesataman peruskorjaus sekä Keski-Espoon tekonurmen uusiminen. Vuodelle 2015 esitetään Tapiolan harjoituskentän nurmen muuttamista tekonurmikentäksi. Leppävaaran latuverkoston laajentaminen ja kävelyreittien rakentaminen aloitetaan vuonna 2015.

Matinkylän ison urheilukentän uusi tekonurmi, yleisurheilun suorituspaikkojen ja beachvolley-kentän peruskorjaus valmistuu suunnitelmien mukaisesti kesäkuussa 2014. Nokkalan venesataman peruskorjaus ja laajennus aloitettiin vuonna 2013 ja työt jatkuvat vuoteen 2015. Keski-Espoon tekonurmi uusitaan ja viereisen tekojääkentän lauhdelämpö otetaan talteen. Tekonurmikenttää pystytään näin käyttämään pidempään talvella ja ottamaan käyttöön aiemmin keväällä.

Tapiolaan tekonurmi  jalkapallokentän käyttötunteja lisäämään

Tapiolan harjoituskentän nurmi muutetaan tekonurmikentäksi vuonna 2015. Stadionin nurmi säilytetään luonnonnurmena mutta harjoituskentän nurmi vaihdetaan tekonurmeksi. Luonnon nurmen vaihtaminen tekonurmeksi lisää kentän käyttötunteja merkittävästi.

Leppävaaran latuverkoston laajentaminen ja kävelyreittien rakentaminen aloitetaan 2015. Latuverkostoja laajennetaan n. 5 km. Talvikävelyä varten rakennetaan omat reitit. Kuntokiharalle tehdään uusi asfaltoitu yhteys rullaluistelua ja -hiihtoa varten. Reittien valaistusta parannetaan. Hanke jatkuu vuoteen 2018 saakka.

Talouden tasapainotus ja tuottavuusohjelma vaikuttaa toimintaan

Valtuusto teki 24.3.2014 tavoite- ja linjauspäätökset, joita lautakunnat toteuttaa.  Liikunta- ja nuorisolautakunta merkitsi tiedoksi selvityksen kaupungin talouden tilasta ja talouden tasapainotustarpeesta. TATU-ohjelmalla parannetaan kaupungin talouden tasapainoa ja tuottavuutta lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Ohjelma toteuttaa Espoo-tarinaa ja sen avulla turvataan kaupunkikonsernin talouden tasapaino.

Sivistystoimen vuoden 2014 talouden tasapainotus on yhteensä 7,38 miljoonaa euroa. Talousarvion tarkistus liikunta- ja nuorisolautakunnassa on yhteensä 670 000€. 

Talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman vaikutuksia toimintaan vuonna 2014 liikunta- ja nuorisopalveluissa ovat mm. säästöt kuntoratojen ja kenttien hoidossa näkyvät, koulukenttien jäädytys alkaa vasta joulukuun puolessa välissä vaikka säät sallisivat aiemmin, heikennyksinä nuorisotilojen aukioloajoissa ja mahdollisina kiinnipitämisinä sekä lisäksi hankintojen osalta tehdään siirtoja tuleville vuosille.

Liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsenet: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Lautakunnat_ja_johtokunnat

Liikuntalautakunnan esityslista: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko

Lisätietoja:

Liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Antti Aarnio, puh 0400 381 634, antti.aarnio@sttk.fi

Liikunta- ja nuorisojohtaja Martti Merra puh 043 824 9586, martti.merra@espoo.fi

Markkinointipäällikkö Jetta Laajarinne puh 040 848 7868, jetta.laajarinne@espoo.fi