Sisäliikuntatilat sulkeutuvat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.11.2020 klo 15.58

Päivitetty 11.12.2020: Rajoitukset jatkuvat 10.1.2021 asti.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 26.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi alueellaan. Linjauksilla reagoidaan epidemian leviämisen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaan. Rajoitukset jatkuvat 10.1.2021 asti. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa. Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Espoon kaupungin kaikki sisäliikuntatilat sulkeutuvat. Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään myös ulkona.

Kannustamme kaikkia ulkoiluun ja lapsia ulkotreeneihin

Espoon luonto, ulkoilureitit ja lähiliikuntapaikat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen rajoitusten aikana. Espoossa on yhdeksän tekojäätä, joista Tapiolan Jääpuutarha, Leppävaara, Puolarmaari, Säteri ja Juvanpuisto ovat jo auenneet. Tapionkenttä ja Laaksolahti aukeavat ensi viikon alussa. Kaikki muutkin pyritään avaamaan heti kun se on mahdollista. Tekojäiden valaisemista jatketaan iltaisin aikaisempaa myöhempään. Laaksolahti ja Espoonlahti ovat valaistuina kello 23.00 asti ja muut tekojäät kello 22.00 asti. Ajantasaiset tiedot tekojäiden aukioloista ja kunnosta löytyvät sivulta ulkoliikunta.fi.

Myös ulkona on vältettävä oleilemista joukoissa, etäisyydet muihin täytyy huomioida ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä.  Pukukopit ja huoltorakennukset ovat suljettu.

Liikuntapalvelut kannustaa seuroja siirtymään alle 20-vuotiaiden harjoittelussaan ulos.

  • On tärkeää, että lasten ja nuorten vapaa-ajan ohjelma sekä liikkuminen jatkuvat ja urheiluseurat pystyvät mahdollistamaan sen turvallisesti. Toivomme seurojen harjoitusten jatkuvan ulkona turvaetäisyyksin, sanoo liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra.

Yli 20-vuotiaiden harjoitukset tulee keskeyttää myös ulkona ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Myös tekonurmien valaisemista jatketaan pidempään ja valot sulkeutuvat jatkossa kello 22.00.

Ohjattua liikuntaa videoiden ja netti-tv:n opastuksella kotona

Kaikki kaupungin sisä- ja ulkoliikuntaryhmät ja -kurssit ovat tauolla, mutta ihmisiä kannustetaan liikkumaan myös kotona. Tarjolla on erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeistusta eri ikäisille. Vinkkejä videoihin, tulostettaviin ohjeisiin ja yhteistyössä tarjottavaan live-lähetykseen löytyy sivulta espoo.fi/omatoimiliikunta.