Matinkylän jäähallin paikallisia sisäilmaan liittyviä puutteita parannetaan korjauksilla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.3.2015 klo 10.25

Matinkylän jäähallin sisäilmatutkimuksista on valmistunut ISS Proko Oy:n tekemä raportti (30.12.2014) sekä Tilakeskus-liikelaitoksen Espoon ympäristöterveydeltä pyytämä lausunto (27.3.20015). Selvitysten mukaan jäähallin huolto- ja käytävätiloissa sekä hallin pukuhuoneissa on todettu sellaisia puutteita, jotka tulee korjata.

Espoon ympäristöterveyden mukaan Matinkylän jäähallin  jääkaukalon ja katsomon sisäilmassa ei todettu mitään poikkeavaa. Hallin huoltorakennuksen sisääntuloaulan, pukuhuoneiden ja käytävän sisäilma on heikentynyt niin, että siitä voi mahdollisesti aiheutua terveyshaittaa käyttäjille. Sisäilman heikentymisestä huolimatta mikään tila ei ole käyttökiellossa.   

Espoon ympäristöterveyden lausunnossa todetaan:

  • Pukuhuoneiden ilmanvaihto on tarkastettava ja tarvittaessa korjattava. Mahdolliset ilmavuodot alapohjasta ja muista rakenteista pitää estää. Huonokuntoiset lattiat ja seinät tulee korjata. Työt pitää aloittaa pukuhuoneista yksi ja kaksi, joissa ilmanlaatu on muita pukuhuoneita huonompi.

  • Jäänhoitokoneen huoltohallin sisäänmenon yläpuolella olevat mikrobivaurioituneet levyt ja muut vaurioituneet osat tulee korjata. Jäänhoitokoneen huoltohallin rakenteiden kunto tulee selvittää ja vauriot korjata. Eteläpuolen keskikatsomon yläosassa olevien eristeiden kunto tulee tarkistaa.

Tilakeskus antaa ympäristöterveydelle selvityksen tehtävistä korjaustöistä 27.4.2015 mennessä.

Matinkylän jäähalli on käytössä kauden loppuun eli 26.4.2015 asti. Hallia käyttäviä seuroja on informoitu asiasta.


Lisätietoja:

Sisäilma-asiantuntija Julia Debbarh, Tilakeskus-liikelaitos, puh. 0500 465 190, julia.debbarh@espoo.fi  

Liikuntapäällikkö Jarmo Ikävalko, puh. 050 553 5649, jarmo.ikavalko@espoo.fi