+68 Sporttiranneke

Espoon kaupunki tarjoaa kaikille 68+ ikäisille espoolaisille maksuttomia liikuntapalveluita +68 Sporttirannekkeella. Tammikuun 2021 alusta rannekeoikeus on vuonna 1953 ja sitä aiemmin syntyneillä espoolaisilla.

Seniorit voivat hakea +68 Sporttirannekkeen/ladata jo käytössä olleen +68 rannekkeensa kaupungin asiointipisteissä ja Espoon uimahallien kassoilla (ei Olarissa). Ranneke ladataan nyt käyttöön vuosiksi 2021-2022.  

Ranneketta hakiessa/ladatessa tulee ottaa henkilötodistus mukaan, sillä ranneke on henkilökohtainen.

Ranneke aktivoidaan uimahallin kassalla ja tämän jälkeen sillä pääsee kulkemaan suoraan uimahallin porteista tarvitsematta käydä kassan kautta. Rannekkeella kuljetaan myös vapaaharjoittelukuntosaleille. 

+68 Sporttirannekkeen edut

 • Espoon uimahallien ja maauimalan maksuton käyttö
 • Uintiystävä maksutta mukaan!
  Sporttiranneketta käyttävä henkilö voi ottaa uintiystävän maksutta mukaan uimaan, käyttäessään Espoon kaupungin uimahalleja. Uintiystävä voi olla kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, esimerkiksi täysi-ikäinen lapsi, muu sukulainen tai tuttu.
 • Espoon liikuntapalveluiden kuntosalien maksuton käyttö vapaaharjoitteluvuoroilla.
  +68 Sporttiranneketta käyttävä henkilö voi ottaa kuntosaliystävän maksutta mukaan kuntosalille! Ystävä voi olla kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, esimerkiksi täysi-ikäinen lapsi, muu sukulainen tai tuttu.
 • Maksuttomat kuntosalien ohjatut laiteopastukset.
 • Liikuntapalveluiden ohjatut seniori- ja erityisryhmät maksuttomia. Osa liikuntaryhmistä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja osaan voi tulla suoraan ilman ennakkoilmoittautumista. Syyskauden liikuntakurssit käynnistyvät 31.8. alkaen ja -ryhmät löytyvät sivulta www.espoo.fi/ohjattuliikunta.
 • Alueelliset, maksuttomat +68 sporttiklubit, joihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  Sporttiklubit löytyvät myös sivulta www.espoo.fi/ohjattuliikunta, hakusanalla Sporttiklubi. Osassa myös omatoiminen +68 kuntosalivuoro ilman ohjausta.
 • Espoon saaristoveneliikenteen maksuton käyttö (näytä ranneke veneessä)
 • Saaristoystävä maksutta mukaan!
  +68 Sporttiranneketta käyttävä henkilö voi ottaa ystävän maksutta mukaan saaristoveneeseen. Ystävä voi olla kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, esimerkiksi täysi-ikäinen lapsi, muu sukulainen tai tuttu.

Lisätietoja:
Liikuntaneuvonta puh. 09 8166 0800
ma-pe klo 12-13   

Avustajatunnus

+68 Sporttirannekkeeseen on mahdollista saada avustajatunnus, jolla Espoon kaupungin uimahalliin/kuntosaliin pääsee maksutta myös aikuinen avustaja. Avustaja auttaa sporttirannekkeen haltijaa pukeutumisessa, peseytymisessä sekä liikkumisessa koko harjoittelun ajan. Avustajaan ovat oikeutettuja:

 • Näkövammaiset, näkövammaiskortilla.
 • Epileptikot, KELA-kortin tunnuksella 111.
 • Muistisairaat, lääkärintodistuksella.
 • Muut harkinnanvaraiset, joiden vamma tai sairaus sitä edellyttää, lääkärintodistuksella.

Avustajatunnus myönnetään näkövammaiskortilla tai KELA-kortin tunnuksella 111 suoraan uimahallin kassalta. Muissa tapauksissa avustajatunnusta haetaan Espoon liikuntapalveluista lääketieteellisellä lausunnolla.

Postiosoite:
Espoon liikuntapalvelut / +68 avustaja
PL 34, 02070 ESPOON KAUPUNKI